Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
RubrikeZanimivostiNezadovoljstvo v službi je bolj stresno od nezaposlenosti

Nezadovoljstvo v službi je bolj stresno od nezaposlenosti

MORDA VAS ZANIMA

Nezadovoljstvo z delom, ki ga opravljate, je lahko bolj stresno kot da niste zaposleni, trdijo raziskovalci Centra za mentalno zdravje, ki je sestavni del Nacionalne univerze v Avstraliji. V raziskavi, v kateri je sodelovalo več kot 7000 Avstralcev in je trajala sedem let, so želeli ugotoviti, kako pogoji dela vplivajo na mentalno zdravje.
Nezadovoljstvo v službiProstovoljce za raziskavo so poiskali med aktivnim prebivalstvom, najbolj pa je znanstvenike zanimalo njihovo počutje, denimo ali se pojavljajo simptomi depresije ali nervoze, pa tudi, kako pogosto so se počutili umirjene in srečne.

- Oglas -

Sodelujoče so vprašali o pogojih dela, o tem, kakšno kontrolo imajo pri svojem poslu, koliko lahko sami idejno sodelujejo pri opravljanju dela, kakšna so njihova druženja s sodelavci, kako varno službo imajo in kakšno je njihovo mnenje o višini plače.

Ko so raziskovalci preučili različne dejavnike, ki bi lahko vplivali na rezultate raziskave, kot sta izobrazba in zakonski status, so ugotovili linearen odnos med stanjem mentalnega zdravja delavcev in kvaliteto njihovega delovnega mesta. Tisti, ki so imeli prilagodljivo delo ter so imeli varno službo, so imeli veliko boljše mentalno zdravje od ostalih. Prav tako je bilo ugotovljeno, da imajo nezaposleni ljudje enako ali pa celo boljše mentalno zdravje kot tisti s slabo službo.

Raziskava je še pokazala, da se mentalno zdravje nezaposlenih izboljša, ko najdejo zadovoljivo delo, če pa ugotovijo, da so se zaposlili na slabem delovnem mestu, pa se njihovo stanje močno poslabša.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×