Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaNe zavrzite zelenja redkvic – vsebuje ogromno koristnih hranil!

Ne zavrzite zelenja redkvic – vsebuje ogromno koristnih hranil!

MORDA VAS ZANIMA

Že kmalu bomo lahko uživali v prvih redkvicah z naših vrtov. Čeprav gre zagotovo za izjemno zdravo živilo, pa večina ne ve, da je lahko pravzaprav še precej bolj zdravo zelenje redkvic. Vsebuje namreč veliko vitamina C, obenem pa gre tudi za dober vir vitaminov A in B6 ter različnih mineralov, kot so magnezij, fosfor, kalcij in železo. V zelenju redkvic najdemo tudi zelo specifičen nabor antioksidantov. Tako vsekakor ni smiselno, da ga preprosto zavržete. Namesto tega ga lahko vključite v solate, ga dodate sendvičem, ga popražite in postrežete kot prilogo ali iz zelenja pripravite celo okusen in zelo zdrav pesto. Idej je zagotovo več kot dovolj!

- Oglas -

Retkvice

Razstrupljanje jeter oziroma celotnega telesa

Ena izmed najpomembnejših koristi uživanja zelenja redkvic je, da to pripomore k naravnemu razstrupljanju celotnega telesa. Še posebno korist od zelenja pa naj bi imela naša jetra. Ker gre za verjetno najbolj obremenjen organ v našem telesu, ki mora vsakodnevno prefiltrirati ogromno škodljivih snovi, je vsekakor dobro, da jetrom vsaj občasno malce pomagamo in jih razbremenimo. Dodatek zelenja redkvic v prehrano je zagotovo odlična priložnost za to.

Pomoč pri krepitvi imunskega sistema

Zelenje je precej boljši vir vitamina C kot same redkvice. Vitamin C ima v našem telesu ogromno pomembnih nalog. Ena izmed njih je tudi ta, da pomaga okrepiti naš imunski sistem, s čimer se zmanjša tveganje za okužbe oziroma različne težave z zdravjem.

Lepša in bolj zdrava koža

Vitamin C, s katerim je bogato zelenje redkvic, je zelo pomemben tudi za našo kožo. Potreben je za tvorbo kolagena, ker gre za močan antioksidant, pa pomaga tudi pri upočasnjevanju procesa staranja. Zelo pozitiven vpliv na kožo pa imajo seveda tudi drugi antioksidanti v zelenju.

Pomoč pri uravnavanju holesterola

- Oglas -

Kombinacija vitamina C in kalija ter nekaterih drugih hranilnih snovi v zelenju redkvic pripomore tudi k uravnavanju holesterola, kar pozitivno vpliva na celoten srčno-žilni sistem. Za zdravo srce in ožilje so seveda zelo pomembne tudi vlaknine, s katerimi je zelenje redkvic prav tako bogato. Ne nazadnje pa lahko vlaknine pomagajo tudi pri uravnavanju krvnega sladkorja.

Naravna pomoč za vašo prebavo

Seveda pa pri omenjanju vlaknin ne smemo pozabiti na našo prebavo. Zelenje redkvic ima tudi zelo blagodejen vpliv na vse, ki imate težave z zaprtjem ipd. Vlaknine pa predstavljajo tudi hrano za koristne bakterije v našem črevesju in tako pomembno prispevajo k ohranjanju zdrave črevesne flore. Razlogov za uživanje zelenja redkvic je tako zagotovo več kot dovolj. Ko ga boste želeli torej naslednjič preprosto zavreči, se spomnite, da to nikakor ni zgolj odpadek.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×