Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Dom & energijaSkrita gojišča bakterij v naših kuhinjah

Skrita gojišča bakterij v naših kuhinjah

MORDA VAS ZANIMA

Morda imate občutek, da je vaša kuhinja večino časa nadpovprečno čista. A čeprav skrbite za čistočo v tem prostoru, se zelo verjetno zgodi, da se vam določene podrobnosti izmuznejo. Prav ta mesta oziroma predmeti pa lahko postanejo pravo gojišče bakterij, pogosto tudi takšnih, ki so zelo nevarne za zdravje. Raziskovalci so pri analizi različnih predmetov iz kuhinje ugotovili, da so v povprečju nekateri še posebej problematični. Na mnogih so našli celo bakterije, kot sta salmonela in E. coli. Preverite, na katere predmete morate biti torej še posebej pozorni pri čiščenju, da se izognete tveganju za okužbe!

- Oglas -

Bakterije v kuhinji

Odpirač za konzerve

Mnogi ljudje naj bi po uporabi odpirač za konzerve preprosto pospravili nazaj v predal. Se prepoznate? Mogoče se vam zdi, da se odpirač pri posamezni uporabi ne umaže zares, vendar to ne drži nujno. Če odpirača pravzaprav nikoli ne očistite pod vodo, sebe in svojo družino po nepotrebnem izpostavljate škodljivim bakterijam, glivicam, plesni in podobnim nevarnostim.

Kuhinjska deska

Eden najbolj problematičnih predmetov v povprečni kuhinji naj bi bila kuhinjska deska za rezanje. Zaradi vlage, ki ji je pogosto izpostavljena, se tam začnejo zelo hitro kopičiti bakterije in drugi škodljivi mikroorganizmi. Pazite torej, da boste desko po vsaki uporabi zares dobro očistili, obenem pa tudi na to, da boste pustili, da se povsem posuši.

Gobice za pomivanje posode

Prvo mesto, ko gre za »gojišča bakterij« v kuhinji, si večinoma prislužijo gobice za pomivanje posode. Osvojitev prvega mesta v tem primeru seveda ni hvalevredna, ampak povsem nasprotno. Uporaba takšnih gobic zagotovo prestavlja tudi nevarnost za zdravje. Tako se priporoča, da gobice menjate čim bolj pogosto. Kljub mnogim opozorilom ogromno ljudi žal še vedno ne upošteva tega nasveta.

Stojalo za nože

- Oglas -

Imate v kuhinji stojalo za nože, morda celo takšno, izdelano iz lesa? Kdaj ste ga nazadnje očistili? Velika verjetnost obstaja, da se na to niste še nikoli zares spomnili. Ob prvi priložnosti stojalo obrnite okoli, da odstranite večje delce umazanije. Nato pa ga operite z vodo in milnico. Pri tem si lahko pomagate s ščetko, ki se pogosto uporablja za pranje steklenic za vodo oziroma stekleničk za dojenčke. Seveda pa pazite tudi na to, da boste nože vedno osušili, preden jih postavite v stojalo.

Kuhinjski mešalnik

Čiščenje kuhinjskega mešalnika je lahko precej naporno, še posebej če nimate pomivalnega stroja. Vendar je vsekakor pametno, da mešalnik po vsaki uporabi zelo temeljito očistite, če nočete, da postane gojišče bakterij. Podobno seveda velja tudi za sokovnik.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×