0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaredite si domači dezodorant

Naredite si domači dezodorant

MORDA VAS ZANIMA

Znojenje je naravna funkcija, s pomočjo katere se telo ohlaja ter iz telesa izloča toksine. Iz naravnih sestavin lahko sami izdelamo čisto pravi domači dezodorant. Takšnega, ki bo preprečil neprijeten vonj, in sicer na zdravju (in planetu) neškodljiv način.

- Oglas -

Pa vendar lahko za svoji pazduhi poskrbimo bolj nežno in naravno. Ne bo nam treba hoditi naokrog in se počutiti kot delavec, ki ga voda že predolgo ni oplazila. Iz naravnih sestavin lahko sami izdelamo čisto spodobno zadevico za ta namen. Takšno, ki bo preprečila neprijeten vonj, in sicer na zdravju (in planetu) neškodljiv način. Pred leti sem se dokopala do ljubke deoploščice, ki me je čisto navdušila. Presenečena sem odkrila, da ni nujno uporabljati stika, razpršila ali rollona kakšne izmed megalomanskih korporacij in dišati tako kot nešteto ljudi na ulici. Tista ploščica je bila precej naravna. Ko mi je je zmanjkalo, sem se odločila, da poskusim sama izdelati svoj gverilski dezodorant za podpazdušno emancipacijo.

dezodorant

Dokopala sem se do različnih receptov in jih začela preizkušati. Moje vodilo so bile naslednje želje:

- Oglas -
  • da je narejen iz povsem naravnih snovi, ki jih lahko poješ,
  • da je prijeten za kožo,
  • da ne masti ali obarva oblačil,
  • da učinkovito prepreči neprijeten vonj,
  • da ne ovira normalnega delovanja kože (izločanja itd.),
  • da je shranjen v embalažo za večkratno uporabo,
  • da ga lahko vsakdo naredi doma in
  • da lepo diši.

Kar nekaj poskusov je bilo neuspešnih. Najbolj mi je v spominu ostal tisti, ko sem požrtvovalno očistila rabljeno embalažo za stick in vanj vlila svojo čarovnijo. Ko se je dezodorant strdil, je bil trd kot granit in zato popolnoma neuporaben. Postal je del moje osebne zbirke neuspešnih poskusov & uspešnih lekcij. Enega sem naredila s karitejem in je bil preveč masten. Mastne madeže je z ekološkimi detergenti težko spraviti z oblačil. Da bi jih pa prostovoljno povzročala vsak dan, to pa že ne! Pa potem je bilo nekaj takšnih vzorcev, ki so dražili ali preveč izsušili kožo, pa kakšen, ki žal ni niti malo deloval.

Počasi sem se dokopala do optimalne recepture in jo poimenovala Antišvic Majstr, ki sem jo sklenila na tem mestu podeliti z vami. Dezodorant uporabljam že približno dve leti, enako kot veliko mojih prijateljic in prijateljev. In prav vsem je bil zelo všeč.

Recept in še mnogo drugih nasvetov boste našli v novi številki revije Bodi eko. Kliknite in poglejte, kaj boste našli v novi reviji >>

.

NAJNOVEJŠE