Dom & energijaNeverjetno, za kaj vse lahko uporabite koruzni škrob!

Neverjetno, za kaj vse lahko uporabite koruzni škrob!

MORDA VAS ZANIMA

Koruzni škrob verjetno vsaj občasno uporabite pri kuhanju. Vendar pa vam lahko pride zelo prav tudi pri mnogih drugih opravilih v vašem gospodinjstvu in celo kot nadomestek za določene kozmetične izdelke. Preverite, katere so še posebej zanimive možnosti za uporabo koruznega škroba!

- Oglas -

Koruzni škrob

Odstranjevanje odvečnega loščila za leseno pohištvo

Je po čiščenju na lesenem pohištvu ostala predebela plast loščila? Posujte ga z malce koruznega škroba, ki bo hitro absorbiral odvečno loščilo, nato pa površino preprosto zbrišite.

Hitra pomoč pri madežih na preprogi

Koruzni škrob vas lahko reši tudi v primeru madeža na preprogi, še posebej če je madež posledica razlitega črnila. Škrob zmešajte z malce vode, nato pa nanesite dobljeno pasto madež. Počakajte, da se povsem posuši, preden jo posesate.

Mat lak za nohte namesto klasičnega

Bi radi spremenili običajen lak za nohte, po nanosu katerega se nohti rahlo svetijo, v trenutno zelo priljubljen »mat lak«? Nič lažjega. Dodajte mu malce koruznega škroba, ki bo poskrbel za umirjeno, rahlo zamolklo barvo.

Koruzni škrob kot suhi šampon za lase

- Oglas -

Kadar vam zmanjka časa za umivanje las, hkrati pa pri roki nimate običajnega suhega šampona, si lahko pomagate kar s koruznim škrobom. Po želji lahko škrobu dodate še nekaj kapljic izbranega eteričnega olja, s čimer boste poskrbeli tudi za osvežitev vonja las.

Lažje odstranjevanje maščobe s kuhinjskih ploščic

Na mehko krpo posujte malce koruznega škroba, nato pa z njo zbrišite ploščice, na katerih se je nakopičila maščoba. Vaše ploščice bodo tako mnogo čistejše praktično v hipu!

Naravni dezodorant

Podobno kot soda bikarbona je tudi koruzni škrob znan po tem, da odlično absorbira vlago. Tako ga lahko uporabite tudi za izdelavo domačega dezodoranta, v kombinaciji s kokosovim oljem in eteričnimi olji.

Preprečevanje glivic na stopalih

Zaradi absorbiranja vlage je škrob zelo uporaben tudi za tiste, ki imate pogosto težave s povečanim znojenjem stopal, posledično pa tudi z glivicami. Najprej umijte in dobro osušite svoja stopala, nato pa obujte nogavice, v katere ste nasuli malce škroba. Koruzni škrob lahko nasujete tudi v svojo obutev, kar bo pripomoglo k preprečevanju razvoja neprijetnih vonjav.

Loščilo za srebrnino

Priporočamo vam, da naslednjič za čiščenje srebrnega pribora in druge srebrnine uporabite preprosto pasto, pripravljeno iz koruznega škroba in malce vode. Učinek bo precej boljši kot pri mnogih loščilih, ki jih je mogoče kupiti v trgovini!

Koruzni škrob lahko uporabite tudi kot puder v prahu z rahlim sijajem

Na koncu ličenja na kožo s pomočjo čopiča nanesite še malce koruznega škroba. Ta bo učinkoval kot nekakšen naravni puder v prahu z rahlim sijajem. Pomagal bo zmanjšati videz vaših por, poleg tega pa bo absorbiral odvečno maščobo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×