0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaNeverjetno, za kaj vse lahko uporabite koruzni škrob!

Neverjetno, za kaj vse lahko uporabite koruzni škrob!

MORDA VAS ZANIMA

Koruzni škrob verjetno vsaj občasno uporabite pri kuhanju. Vendar pa vam lahko pride zelo prav tudi pri mnogih drugih opravilih v vašem gospodinjstvu in celo kot nadomestek za določene kozmetične izdelke. Preverite, katere so še posebej zanimive možnosti za uporabo koruznega škroba!

- Oglas -

Uporaba koruznega škroba v kuhinji

Koruzni škrob je priljubljena sestavina v kulinariki, zlasti pri kuhanju in peki. Uporablja se za zgostitev omak, juh in v sladicah, saj ustvarja gladko, svilnato teksturo brez spreminjanja okusa jedi. Poleg tega se koruzni škrob uporablja tudi za preprečevanje sprijemanja testenin in kot dodatek pri peki brez glutena.

Koruzni škrob v kozmetiki

Koruzni škrob pa je še mnogo več kot dodatek jedem. Pogosto se uporablja tudi v kozmetični industriji. Zaradi svoje fino mlete strukture in visoke vpojnosti se uporablja kot sestavina v pudrih, kjer pomaga absorbirati odvečno maščobo in zmanjšati sijaj kože. Poleg tega koruzni škrob pogosto najdemo tudi v naravnih dezodorantih, kjer pomaga absorbirati znoj.

Odstranjevanje odvečnega loščila za leseno pohištvo

Je po čiščenju na lesenem pohištvu ostala predebela plast loščila? Posujte ga z malce koruznega škroba, ki bo hitro absorbiral odvečno loščilo, nato pa površino preprosto zbrišite.

- Oglas -

Hitra pomoč pri madežih na preprogi

Koruzni škrob vas lahko reši tudi v primeru madeža na preprogi, še posebej če je madež posledica razlitega črnila. Škrob zmešajte z malce vode, nato pa nanesite dobljeno pasto madež. Počakajte, da se povsem posuši, preden jo posesate.

Mat lak za nohte namesto klasičnega

Bi radi spremenili običajen lak za nohte, po nanosu katerega se nohti rahlo svetijo, v trenutno zelo priljubljen »mat lak«? Nič lažjega. Dodajte mu malce koruznega škroba, ki bo poskrbel za umirjeno, rahlo zamolklo barvo.

Koruzni škrob kot suhi šampon za lase

Kadar vam zmanjka časa za umivanje las, hkrati pa pri roki nimate običajnega suhega šampona, si lahko pomagate kar s koruznim škrobom. Po želji lahko škrobu dodate še nekaj kapljic izbranega eteričnega olja, s čimer boste poskrbeli tudi za osvežitev vonja las.

Koruzni škrob za nego kože

Koruzni škrob je znan tudi po svojih pomirjujočih lastnostih za kožo. Uporablja se lahko za zdravljenje draženja kože, kot so opekline, izpuščaji in piki insektov. Zaradi svoje blagodejne in vpojne narave je koruzni škrob odlična izbira za domača sredstva za kožo.

- Oglas -

Lažje odstranjevanje maščobe s kuhinjskih ploščic

Na mehko krpo posujte malce koruznega škroba, nato pa z njo zbrišite ploščice, na katerih se je nakopičila maščoba. Vaše ploščice bodo tako mnogo čistejše praktično v hipu!

Naravni dezodorant

Podobno kot soda bikarbona je tudi koruzni škrob znan po tem, da odlično absorbira vlago. Tako ga lahko uporabite tudi za izdelavo domačega dezodoranta, v kombinaciji s kokosovim oljem in eteričnimi olji.

Preprečevanje glivic na stopalih

Zaradi absorbiranja vlage je škrob zelo uporaben tudi za tiste, ki imate pogosto težave s povečanim znojenjem stopal, posledično pa tudi z glivicami. Najprej umijte in dobro osušite svoja stopala, nato pa obujte nogavice, v katere ste nasuli malce škroba. Koruzni škrob lahko nasujete tudi v svojo obutev, kar bo pripomoglo k preprečevanju razvoja neprijetnih vonjav.

Loščilo za srebrnino

Priporočamo vam, da naslednjič za čiščenje srebrnega pribora in druge srebrnine uporabite preprosto pasto, pripravljeno iz koruznega škroba in malce vode. Učinek bo precej boljši kot pri mnogih loščilih, ki jih je mogoče kupiti v trgovini!

Koruzni škrob lahko uporabite tudi kot puder v prahu z rahlim sijajem

Na koncu ličenja na kožo s pomočjo čopiča nanesite še malce koruznega škroba. Ta bo učinkoval kot nekakšen naravni puder v prahu z rahlim sijajem. Pomagal bo zmanjšati videz vaših por, poleg tega pa bo absorbiral odvečno maščobo.

Okolju prijazna uporaba koruznega škroba

Koruzni škrob je biološko razgradljiv in neškodljiv za okolje, kar pomeni, da je odlična izbira za tiste, ki želijo zmanjšati svoj vpliv na okolje. Uporablja se lahko kot naravno čistilo, alternativa za gnojenje ali celo kot naravni pesticid v vrtu. S tako široko paleto uporab je koruzni škrob vreden dodatek k vsakemu domu.

.

NAJNOVEJŠE