0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaDomači pripravki za čiščenje lesenega pohištva

Domači pripravki za čiščenje lesenega pohištva

MORDA VAS ZANIMA

Leseno pohištvo, sploh lakirano, ima zelo občutljivo površino, ki zahteva posebno nego. Na trgu obstaja cela paleta čistilnih sredstev za nego lesenega pohištva. Ponujamo vam nekaj nasvetov, s katerimi boste zmanjšali porabo kemičnih sredstev za čiščenje. Dodajamo tudi nekaj receptov za pripravo domače, a nič manj učinkovite alternative kupljenim čistilom.

- Oglas -

Če je pohištvo lakirano, ga ne smemo čistiti z grobimi sredstvi, ki lahko hitro poškodujejo njegovo površino. Zmerno zamazane dele pohištva lahko čistimo z gobo ali krpo za čiščenje, ki smo jo namočili v milnico. Mestom na lakiranem pohištvu, ki so izgubila lesk, ga lahko povrnemo z loščenjem s krpo, ki smo jo namočili v gorilni špirit, nato pa dodate še malo lanenega olja.

Domače čistilo za zaščito in sijaj

Če želite svojemu lesenemu pohištvu povrniti izgubljeni sijaj in ga obenem še zaščititi, ne potrebujete veliko. Za pripravo tega domačega čistila sta potrebna samo 1 liter vode in 50 g pšeničnih otrobov.

Priprava: 1 litru vode dodajte 50 g pšeničnih otrobov. Vodo z otrobi zavrite in jo nato precedite skozi cedilo, nekoliko ohladite in jo uporabite za čiščenje pohištva.

- Oglas -

Domač odstranjevalec madežev

Če so na lesenem pohištvu nastali madeži, priporočamo uporabo naslednje čistilne mešanice. Zanjo potrebujete: 3 žlice lanenega olja, 3 žlice vinskega cveta in 3 žlice terpentina.

Priprava: vse sestavine zmešajte, v mešanico namočite krpo in z njo drgnite madeže na lesu, dokler ne izginejo.

Čistilo za zelo občutljive površine

Za občutljivejše pohištvo vam priporočamo uporabo nežnejšega čistilnega sredstva, za katerega potrebujete 1 liter vode, 1 žlico mleka in 1 žlico sredstva za pomivanje posode.

Priprava: vodo segrejte in ji dodajte še preostali sestavini. Čistilno sredstvo je pripravljeno.

.

NAJNOVEJŠE