Zdravje & prehranaZnaki bolezni, ki jih razkriva vaš obraz

Znaki bolezni, ki jih razkriva vaš obraz

MORDA VAS ZANIMA

Simptomi določenih bolezni so dolgo časa težko opazni, zakasnela diagnoza pa večkrat močno oteži zdravljenje. Vendar pa po drugi strani obstajajo tudi znaki bolezni, ki jih je mogoče razbrati že s tem, da se človeka pogleda v obraz – če seveda vemo, na kaj moramo biti pozorni …

Zelo suha koža na ustnicah, ki se lušči

- Oglas -

To je lahko sicer preprosto znak tega, da popijete premalo vode. Obstajajo pa tudi druge možnosti. Nenavadno suha koža na vaših ustnicah, ki se obenem nemalokrat tudi lušči, je lahko med drugim tudi eden izmed simptomov hipotiroze – zmanjšanega delovanja ščitnice.

Rumenkaste bulice na vekah

Pri ljudeh, ki se jim na vekah pojavljajo nekakšni rumenkasti madeži ali bulice, naj bi obstajala povečana nevarnost za srčne bolezni – od poapnenja žil do srčnega napada. Gre namreč za znak povišanega holesterola v telesu.

Podočnjaki in zabuhlost okoli oči

Občasni podočnjaki so seveda najpogosteje povezani s pomanjkanjem spanca. Stalno ponavljajoča se težava, ki jo spremlja tudi zabuhlost, pa je lahko med drugim tudi znak kroničnih alergij.

Nesimetričnost obraza

Pacienti, ki so doživeli in preživeli kap, nemalokrat povedo, da je bil eden izmed prvih opozorilnih znakov ta, da se jim je zdelo njihov obraz nekako drugačen, ko so se pogledali v ogledalo – kot bi nenadoma postal nesimetričen, kar je večinoma spremljal tudi občutek omrtvičenosti ene strani obraza.

Nenavadna bledica

- Oglas -

Je koža na vašem obrazu izgubila zdrav odtenek in postala naenkrat zelo bleda, kar sicer ni bilo značilno za vas? Če ste obenem pogosto zelo utrujeni, obstaja velika verjetnost, da gre za anemijo. Kaj pa, če je odtenek kože nekoliko bolj rumenkast? V tem primeru bi bila lahko kriva vaša jetra …

Nova znamenja na koži

Nikoli ne ignorirajte nenavadnih znamenj, ki se pojavijo na koži. Na obrazu jih lahko še posebej hitro opazite, zato se čim prej odpravite do zdravnika. Ta bo lahko izključil možnost kožnega raka.

Redčenje obrvi in trepalnic

Še ena izmed možnih bolezni, ki se lahko odražajo na vašem obrazu, pa je alopecija. Gre za avtoimunsko bolezen, pri kateri začne telo napadati lasne mešičke. Pri najhujši obliki lahko pride do izgube las in dlak po vsem telesu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×