Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaNaredite si svoj dezodorant, ki deluje

Naredite si svoj dezodorant, ki deluje

MORDA VAS ZANIMA

Problem naravnih in doma narejenih dezodorantov je, da velikokrat na žalost ne delujejo, kot si želimo. Potrebujemo močan okolju in telesu prijazen dezodorant, ki hkrati ne bo dražil naše kože, a nas bo zaščitil pred neprijetnim potenjem.

- Oglas -

Izdelava domačega dezodoranta

Potrebujemo tak dezodorant, ki ne bo vseboval sestavin, ki niso dobre za naše telo. Ali veste kaj vse vsebuje vaš dezodorant kupljen v trgovini? Znano je, da večina dezodorantov in antiperspirantov zavira potenje, vsebujejo pa tudi aluminij, ki se lahko absorbira v tkivo dojk in povečuje tveganje za nastanek raka na dojki.

Poleg tega, veliko dezodorantov vsebuje parabene, ki jih uvrščamo med sintetične konzervanse. Problem vseh teh kemikalij je, da zmotijo našo krhko hormonsko ravnovesje, raziskave pa so pokazale, da imajo tisti, ki so bolj izpostavljeni tem sestavinam, več možnosti za prirojene okvare v telesu.

Kako pripravimo svoj dezodorant?

Sestavine:

  • 6 žlic kokosovega olja (sobna temperatura)
  • 4 žlice koruznega škroba ali marante
  • 10 kapljic olja rimske kamilice
  • 4 žlice sode bikarbone
- Oglas -

Navodila:

Vse skupaj damo v mešalnik, zmeljemo in nato hranimo v steklenem pokritem kozarcu v hladilniku do 6 mesecev.

Z uporabo tega deodoranta boste dobro deli sebi in svoji denarnici, saj vam ne bo potrebno zapravljati za drage deodorante.

Izdelajte si tudi ognjičevo mazilo in domačo kremo za zimsko nego kožo. Recepte najdete v tiskani izdaji >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×