Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.

Aplikacija za domačo uporabo za zgodnje odkrivanje nevroloških motenj

Kalifornijski raziskovalci so razvili aplikacijo, namenjeno odkrivanju nevroloških obolenj, ki jo lahko uporablja praktično kdor koli.

Pomanjkanje spanja vpliva na to, kako vidimo druge – in to dobesedno!

Pomanjkanje spanja lahko povsem dobesedno vpliva na to, kako vidimo druge. Obrazno mimiko, ki bi jo sicer dojemali kot pozitivno oziroma vsaj nevtralno, vidimo kot sovražno, posledično pa je sovražen tudi naš odziv.
Zdravje & prehranaNaravni sokovi za razstrupljanje

Naravni sokovi za razstrupljanje

MORDA VAS ZANIMA

Agrumi, kot so limona, pomaranča, mandarina in grenivka, so močni čistilci uskladiščenih strupov iz jeter in ledvic. Svoj dan lahko začnemo s sokom iz grenivke, ki jo ožamemo iz razredčimo z vodo, ali pa z limonado, sladkano z medom. To naj bodo tudi vaši napitki čez ves dan.

- Oglas -

Naravni sokovi

Agrumi

Kor razstrupljamo svoje telo, lahko dodajajmo naravne sadne sokove k prehrani v izobilju in z njimi začnemo dan. Sveža limonada, ki jo sladkamo z medom ali javorjevim sirupom in brez umetnega sladkorja naj bo ne le jutranji, temveč tudi vsakodnevni napitek med obroki. Aagrumi vsebujejo snov imenovano limonen in druge limonoide, ki so znani po tem, da aktivirajo razstrupljevalne encime v jetrih.

Ostalo sadje in sadni sokovi za razstrupljanje

Pri razstrupljanju si lahko privoščimo tudi sok iz črnega grozdja in brusnic. Brusnice očistijo ledvice, mehur in sečila škodljivih bakterij veliko bolj učinkovito kot antibiotiki.

Tudi jabolka so dobra, saj vsebujejo pektin, ki spodbuja delovanje žolča in poleg tega preprečuje nastajanje holesterola v jetrih. Pektin tudi veže nekatere težke kovine, kot sta svinec in živo srebro (najdemo ju tudi v starejših zobnih zalivkah), in tako pospešuje izločanje teh škodljivih snovi.

- Oglas -

Delovanje jeter in ledvic dobro spodbuja tudi sok rdeče pese. Rdeča pesa namreč vsebuje betain, ki pomaga pri presnovi maščob. Betain tudi spreminja holesterol v maščobne kisline. Sok rdeče pese je tudi zelo znano čistilo krvi, saj naj bi izboljšal sprejemanje kisika v celicah za kar 400%.

Naj omenimo še avokado, ki vsebuje lecitin, ki tudi pospešuje presnavljanje maščob ter na ta način pomaga razstrupljati jetra in ledvice.

Da bo izbor bolj pester, si vmes naredite še sveže sadne in zelenjavne sokove iz korenja, ingverja in vodne kreše, kit tudi vsak na svoj način pomagajo pri razstrupljanju telesa.

Sokovnik Hurom

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×