0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaravni sokovi za razstrupljanje

Naravni sokovi za razstrupljanje

MORDA VAS ZANIMA

Agrumi, kot so limona, pomaranča, mandarina in grenivka, so močni čistilci uskladiščenih strupov iz jeter in ledvic. Svoj dan lahko začnemo s sokom iz grenivke, ki jo ožamemo iz razredčimo z vodo, ali pa z limonado, sladkano z medom. To naj bodo tudi vaši napitki čez ves dan.

- Oglas -

Naravni sokovi

Agrumi

Kor razstrupljamo svoje telo, lahko dodajajmo naravne sadne sokove k prehrani v izobilju in z njimi začnemo dan. Sveža limonada, ki jo sladkamo z medom ali javorjevim sirupom in brez umetnega sladkorja naj bo ne le jutranji, temveč tudi vsakodnevni napitek med obroki. Aagrumi vsebujejo snov imenovano limonen in druge limonoide, ki so znani po tem, da aktivirajo razstrupljevalne encime v jetrih.

Ostalo sadje in sadni sokovi za razstrupljanje

Pri razstrupljanju si lahko privoščimo tudi sok iz črnega grozdja in brusnic. Brusnice očistijo ledvice, mehur in sečila škodljivih bakterij veliko bolj učinkovito kot antibiotiki.

- Oglas -

Tudi jabolka so dobra, saj vsebujejo pektin, ki spodbuja delovanje žolča in poleg tega preprečuje nastajanje holesterola v jetrih. Pektin tudi veže nekatere težke kovine, kot sta svinec in živo srebro (najdemo ju tudi v starejših zobnih zalivkah), in tako pospešuje izločanje teh škodljivih snovi.

Delovanje jeter in ledvic dobro spodbuja tudi sok rdeče pese. Rdeča pesa namreč vsebuje betain, ki pomaga pri presnovi maščob. Betain tudi spreminja holesterol v maščobne kisline. Sok rdeče pese je tudi zelo znano čistilo krvi, saj naj bi izboljšal sprejemanje kisika v celicah za kar 400%.

Naj omenimo še avokado, ki vsebuje lecitin, ki tudi pospešuje presnavljanje maščob ter na ta način pomaga razstrupljati jetra in ledvice.

Da bo izbor bolj pester, si vmes naredite še sveže sadne in zelenjavne sokove iz korenja, ingverja in vodne kreše, kit tudi vsak na svoj način pomagajo pri razstrupljanju telesa.

- Oglas -

Sokovnik Hurom

.

NAJNOVEJŠE