Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
ŽivaliUmetniška orangutanka Nonja praznuje 35 let

Umetniška orangutanka Nonja praznuje 35 let

MORDA VAS ZANIMA

Ena najslavnejših živali v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn, orangutanka Nonja, jutri praznuje 35 let. Opica je že v 90. letih prejšnjega stoletja zaslovela kot slikarka in kot prva opica na svetu z lastnim facebook profilom.

- Oglas -

Orangutanka Nonja iz živalskega vrta SchönbrunnNonja se je v dunajskem živalskem vrtu skotila leta 1976. Pri petnajstih letih je prijela za čopič in naslikala okrog 250 slik, za katere so bili kupci pripravljeni odšteti tudi do 280.000 šilingov, kar je preračunano 2.000 evrov. Ponatisi njenih akvarelov so še vedno na ogled v kavarni »Atelier Nonja« omenjenega živalskega vrta.

Še večjo slavo je orangutanka doživela decembra 2009, ko je kot prva opica na svetu dobila svoj facebook profil. Oskrbniki so ji v roke dali digitalni aparat, odporen na udarce, jo naučili fotografirati in jo za vsak posnetek nagradili z rozino. Te posnetke so nato objavili na njenem profilu. V zelo kratkem času je postala zvezda in imela več kot 75.000 oboževalcev s celega sveta.

Za 35. rojstni dan so ji oskrbniki podarili velike pisane kocke ter jo naučili, kako se jih uporablja in nato pospravi nazaj v zaboj. Če ji oskrbniki v kocke skrijejo rozine, jih sestavlja še z večjim veseljem.

Foto: ZOO Schönbrunn/Norbert Potensky

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×