Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
ŽivaliUmetniška orangutanka Nonja praznuje 35 let

Umetniška orangutanka Nonja praznuje 35 let

MORDA VAS ZANIMA

Ena najslavnejših živali v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn, orangutanka Nonja, jutri praznuje 35 let. Opica je že v 90. letih prejšnjega stoletja zaslovela kot slikarka in kot prva opica na svetu z lastnim facebook profilom.

- Oglas -

Orangutanka Nonja iz živalskega vrta SchönbrunnNonja se je v dunajskem živalskem vrtu skotila leta 1976. Pri petnajstih letih je prijela za čopič in naslikala okrog 250 slik, za katere so bili kupci pripravljeni odšteti tudi do 280.000 šilingov, kar je preračunano 2.000 evrov. Ponatisi njenih akvarelov so še vedno na ogled v kavarni »Atelier Nonja« omenjenega živalskega vrta.

Še večjo slavo je orangutanka doživela decembra 2009, ko je kot prva opica na svetu dobila svoj facebook profil. Oskrbniki so ji v roke dali digitalni aparat, odporen na udarce, jo naučili fotografirati in jo za vsak posnetek nagradili z rozino. Te posnetke so nato objavili na njenem profilu. V zelo kratkem času je postala zvezda in imela več kot 75.000 oboževalcev s celega sveta.

Za 35. rojstni dan so ji oskrbniki podarili velike pisane kocke ter jo naučili, kako se jih uporablja in nato pospravi nazaj v zaboj. Če ji oskrbniki v kocke skrijejo rozine, jih sestavlja še z večjim veseljem.

Foto: ZOO Schönbrunn/Norbert Potensky

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×