Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaMinuta za sprostitev med delom

Minuta za sprostitev med delom

MORDA VAS ZANIMA

Pri dolgotrajnem sedenju ali delu v prisiljenem položaju (npr. pisanje, šivanje, likanje, delo s tipkovnico) so obremenjene vratne, ramenske in hrbtne mišice. Tudi ob stresu imamo pogosto napeta ramena, kot če bi na ramenih nosili težko breme.

- Oglas -

Sprostitev med delomČe hočemo olajšati napetost, je najvažnejše, da se je zavemo. Občasno moramo prekiniti delo, se zravnati, pretegniti hrbet in roke, jih morda malo “otresti” in se sprostiti. Nekajkrat globoko vdihnemo in izdihnemo. Če moremo, naredimo nekaj korakov. Za to ne potrebujemo več kot minuto, ki pa se nam bo bogato obrestovala. Če utegnemo, lahko izvedemo tudi sedečo različico opisanih vaj.

Vaje za sproščanje vratu in ramenskega obroča so med osnovnimi vajami za sproščanje in ogrevanje. Dolgotrajno vztrajanje v položaji in ponavljajoči se gibi mišice skrajšajo in napnejo. Izmenično raztezanje in sproščanje jih sprosti in napolni s svežo krvjo. Stres pa lahko odpravljamo z globokim in sproščenim dihanjem. Za lažjo sprostitev lahko med vadbo zasenčimo osvetlitev in si predvajamo pomirjujočo glasbo. Vadimo z zaprtimi očmi. Le če ugotovimo, da se z zaprtimi očmi samo še bolj obremenjujemo s svojimi težavami in nam misli bolj begajo, vadimo s priprtimi ali odprtimi očmi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×