Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeStari mobilniki za zaščito goril in šimpanzov

Stari mobilniki za zaščito goril in šimpanzov

MORDA VAS ZANIMA

Dunaj je začel z zbiralno akcijo neuporabnih mobilnikov, s katero bodo zbirali sredstva za podporo Inštituta Jane Goodall. S predelavo odsluženih mobilnih telefonov nameravajo prispevati k zaščiti goril in šimpanzov v Afriki.

- Oglas -

Jane GoodallEn sam mobilni telefon vsebuje 60 različnih surovin, med drugim kobalt, zlato, cink in koltan, ki jih večinoma pridobivajo v Kongu, s tem pa krčijo življenjski prostor goril in šimpanzov. Z zbiranjem odsluženih naprav in njihovo predelavo bi lahko prihranili dragocene surovine in tako pripomogli k zaščiti živali. Z vsakim oddanim mobilnikom bodo Dunajčani Inštitutu Jane Goodall prispevali 1,50 evra. Ustanova britanske etnologinje in antropologinje Jane Goodall se bori za zaščito živali in njihovih naravnih okolij, ohranjanje narave in razvoj Afrike ter za zaščito okolja nasploh.

„Na eni strani želimo z zbiralno akcijo prispevati k ohranjanju virov in preprečevanju nastajanja odpadkov, po drugi strani pa tudi preprečevati uničevanje življenjskega prostora šimpanzov in goril,“ pravi dunajska mestna ministrica za okolje, Ulli Sima. Z zbiralno akcijo so že začeli na dunajskih šolah, k sodelovanju pa so povabili tudi 800 dunajskih podjetij, ki so vključena v okoljski program „ÖkoBusinessPlan“.

Foto: Michael Neugebauer

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×