0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeStari mobilniki za zaščito goril in šimpanzov

Stari mobilniki za zaščito goril in šimpanzov

MORDA VAS ZANIMA

Dunaj je začel z zbiralno akcijo neuporabnih mobilnikov, s katero bodo zbirali sredstva za podporo Inštituta Jane Goodall. S predelavo odsluženih mobilnih telefonov nameravajo prispevati k zaščiti goril in šimpanzov v Afriki.

- Oglas -

Jane GoodallEn sam mobilni telefon vsebuje 60 različnih surovin, med drugim kobalt, zlato, cink in koltan, ki jih večinoma pridobivajo v Kongu, s tem pa krčijo življenjski prostor goril in šimpanzov. Z zbiranjem odsluženih naprav in njihovo predelavo bi lahko prihranili dragocene surovine in tako pripomogli k zaščiti živali. Z vsakim oddanim mobilnikom bodo Dunajčani Inštitutu Jane Goodall prispevali 1,50 evra. Ustanova britanske etnologinje in antropologinje Jane Goodall se bori za zaščito živali in njihovih naravnih okolij, ohranjanje narave in razvoj Afrike ter za zaščito okolja nasploh.

„Na eni strani želimo z zbiralno akcijo prispevati k ohranjanju virov in preprečevanju nastajanja odpadkov, po drugi strani pa tudi preprečevati uničevanje življenjskega prostora šimpanzov in goril,“ pravi dunajska mestna ministrica za okolje, Ulli Sima. Z zbiralno akcijo so že začeli na dunajskih šolah, k sodelovanju pa so povabili tudi 800 dunajskih podjetij, ki so vključena v okoljski program „ÖkoBusinessPlan“.

Foto: Michael Neugebauer

.

NAJNOVEJŠE