Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Ekologija & okoljeStari mobilniki za zaščito goril in šimpanzov

Stari mobilniki za zaščito goril in šimpanzov

MORDA VAS ZANIMA

Dunaj je začel z zbiralno akcijo neuporabnih mobilnikov, s katero bodo zbirali sredstva za podporo Inštituta Jane Goodall. S predelavo odsluženih mobilnih telefonov nameravajo prispevati k zaščiti goril in šimpanzov v Afriki.

- Oglas -

Jane GoodallEn sam mobilni telefon vsebuje 60 različnih surovin, med drugim kobalt, zlato, cink in koltan, ki jih večinoma pridobivajo v Kongu, s tem pa krčijo življenjski prostor goril in šimpanzov. Z zbiranjem odsluženih naprav in njihovo predelavo bi lahko prihranili dragocene surovine in tako pripomogli k zaščiti živali. Z vsakim oddanim mobilnikom bodo Dunajčani Inštitutu Jane Goodall prispevali 1,50 evra. Ustanova britanske etnologinje in antropologinje Jane Goodall se bori za zaščito živali in njihovih naravnih okolij, ohranjanje narave in razvoj Afrike ter za zaščito okolja nasploh.

„Na eni strani želimo z zbiralno akcijo prispevati k ohranjanju virov in preprečevanju nastajanja odpadkov, po drugi strani pa tudi preprečevati uničevanje življenjskega prostora šimpanzov in goril,“ pravi dunajska mestna ministrica za okolje, Ulli Sima. Z zbiralno akcijo so že začeli na dunajskih šolah, k sodelovanju pa so povabili tudi 800 dunajskih podjetij, ki so vključena v okoljski program „ÖkoBusinessPlan“.

Foto: Michael Neugebauer

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×