Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaSladke kroglice iz kaljene pšenice

Sladke kroglice iz kaljene pšenice

MORDA VAS ZANIMA

Tudi zdrava prehrana lahko vsebuje sladice, s katerimi se posladkamo in si popestrimo naš jedilnik. Priprava kroglic ne zahteva nobenega kuhanja, zato so primerne tudi za presnojedce.

- Oglas -

Sladke kroglice iz kaljene pšenice so prave energetske bombe, saj vsebujejo veliko oreščkov, kaljeno pšenico in seveda naravni grozdni sladkor iz rozin. Priprava pa je zares preprosta.

Sladke krogliceSestavine:

  • 200 g pšenice
  • 150 g orehov
  • 100 g rozin
  • grobo mleti lešniki ali kokosova moka

Pšenico najprej za 12 ur namočimo, potem pa jo 12 ur kalimo, ravno dovolj, da se pojavi prvi milimeter poganjka. Lahko jo pustimo v isti posodi in odlijemo vodo, lahko pa jo stresemo v kalilnik. V električnem mešalniku jo z dodatkom 4 žlic vode zmeljemo v gosto, dokaj gladko maso. Potem v zmeljemo še rozine in orehe. Vse zmlete sestavine zmešamo in oblikujemo v kot oreh velike kroglice. na koncu jih povaljamo v kokosovi moki ali grobo mletih lešnikih.

Sestavine lahko seveda po želji spreminjamo. V poštev pride vse suho sadje: fige, datlji, lešniki, brazilski oreščki, nepraženi arašidi itd.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×