Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeOrangutanom na Sumatri grozi izumrtje

Orangutanom na Sumatri grozi izumrtje

MORDA VAS ZANIMA

Sumatra je eno izmed področij, kjer imajo orangutani priložnost, da se uspešno rehabilitirajo in nato odpravijo nazaj v svoje naravno okolje.

- Oglas -


Pomembno je, da se orangutani še pravi čas naučijo, da je njihovo naravno okolje drugačno od tistega v kletki. Nujno je, da spoznajo razliko med manjšimi vejicami ter večjimi vejami, saj jim takšno znanje lahko reši življenje.


Uspešnost tega programa je v tem primeru izrednega pomena. Znanstveniki trdijo, da bodo orangutani na Sumatri prvi med velikimi opicami, ki bodo izumrli. Orangutan je izredno občutljiv primat, saj ima zelo počasen rodni cikel. Po navadi orngutan ostane s svojo mamo 7-9 let. To pa je lahko bistveneni element, ki bo povzročil izumrtje tega primata.


Sumatrini orangutani so se že izredčili na število 6000. Glavni razlog za ta upad števila pa je silovito krčenje gozdov. Sumatra je namreč izgubila že 85% svojih naravnih gozdov zaradi potreb večjih podjetij.

Zavetišče za orangutane se nahaja zunaj narodnega parka “Bukit Tigapuluh“. Nižavje, ki obkroža ta del je odličen prostor za orangutane. Okoljevarstvena skupina WWF pa ugotavlja, da j eto področje ugodno tudi za ogrožene Sumatrine slone, kar 1/4 še bolj ogroženih tigrov na Sumatri pa je prav tako našlo tu svoj dom.

- Oglas -

Problem pa nastane zaradi vedno bolj nasilnih potez večjih podjetij, ki na tem otoku množično proizvajajo papir, saj želijo to področje spremeniti v še eno izmed mnogih plantaž. Za enkrat je vlada takšne podvihe prepovedala, vendar pa se mnogi okoljevarstveniki bojijo, da se to lahko kmalu spremeni.

Vir: CNN

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×