Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energija8 energijsko varčnih naložb za vaš dom

8 energijsko varčnih naložb za vaš dom

MORDA VAS ZANIMA

Da bi poskrbeli, da bi bil vaš dom bolj energijsko varčen, lahko naredite veliko več, kot le varčujete z energijsko potrošnjo. Poskrbite lahko, da bo vaš dom bolj tih, odpravite vlago, prepihe, probleme s kondenzacijo, … s tem pa tudi prihranite na računih.

  1. Povsod odpravite prepihe – ni važno kje: na podstrešju, v sami izolaciji, okoli oken in vrat, okoli napeljave in luči.
  2. Razmislite o nakupu boljših oken – novejša okna so bolje izolirana (ne le pred temperaturami, temveč tudi pred hrupom)
  3. Če imate 10 ali več let star grelec, je verjetno že čas, da ga nadgradite, saj so danes grelci energijsko veliko bolj zmogljivi in manj potrošni.
  4. Dodatno izolirajte cevi z vročo vodo vsaj 3 metre od razdalje zbiralnika vroče vode.
  5. Namestite termostat, katerega je možno programirati tako, da zvečer zniža sobno temperaturo, ter takrat, ko vas ni doma.
  6. Nadomestite in reciklirajte stare hladilnike, skrinje, pomivalne stroje … z novejšimi, kateri imajo oznako Energy star. Prav tako pa nadomestite stare žarnice z varčnimi.
  7. Če imate kamin, preglejte dimnike in preverite ali jih je potrebno popraviti. Prav tako pa premislite o boljši alternativi – to so električni kamini, saj porabijo manj energije za dosego enake temperature kot navaden kamin.
  8. Prihranite na energiji ter vodi z inštalacijo stranišč, ki porabijo manj vode za splakovanje, ter tušev z manjšo porabo vode. Prav tako pa so bolj energijsko učinkoviti ter manj potrošni glede vode pralni stroji, ki imajo vratca spredaj in ne zgoraj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×