0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & Energija8 energijsko varčnih naložb za vaš dom

8 energijsko varčnih naložb za vaš dom

MORDA VAS ZANIMA

Da bi poskrbeli, da bi bil vaš dom bolj energijsko varčen, lahko naredite veliko več, kot le varčujete z energijsko potrošnjo. Poskrbite lahko, da bo vaš dom bolj tih, odpravite vlago, prepihe, probleme s kondenzacijo, … s tem pa tudi prihranite na računih.

  1. Povsod odpravite prepihe – ni važno kje: na podstrešju, v sami izolaciji, okoli oken in vrat, okoli napeljave in luči.
  2. Razmislite o nakupu boljših oken – novejša okna so bolje izolirana (ne le pred temperaturami, temveč tudi pred hrupom)
  3. Če imate 10 ali več let star grelec, je verjetno že čas, da ga nadgradite, saj so danes grelci energijsko veliko bolj zmogljivi in manj potrošni.
  4. Dodatno izolirajte cevi z vročo vodo vsaj 3 metre od razdalje zbiralnika vroče vode.
  5. Namestite termostat, katerega je možno programirati tako, da zvečer zniža sobno temperaturo, ter takrat, ko vas ni doma.
  6. Nadomestite in reciklirajte stare hladilnike, skrinje, pomivalne stroje … z novejšimi, kateri imajo oznako Energy star. Prav tako pa nadomestite stare žarnice z varčnimi.
  7. Če imate kamin, preglejte dimnike in preverite ali jih je potrebno popraviti. Prav tako pa premislite o boljši alternativi – to so električni kamini, saj porabijo manj energije za dosego enake temperature kot navaden kamin.
  8. Prihranite na energiji ter vodi z inštalacijo stranišč, ki porabijo manj vode za splakovanje, ter tušev z manjšo porabo vode. Prav tako pa so bolj energijsko učinkoviti ter manj potrošni glede vode pralni stroji, ki imajo vratca spredaj in ne zgoraj.
.

NAJNOVEJŠE