0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaHrana za zdrav mehur

Hrana za zdrav mehur

MORDA VAS ZANIMA

Vnetje mehurja je lahko kar nadležna in boleča stvar. Ampak, ali ste vedeli, da določena hrana lahko pomaga preprečevati tovrstna vnetja mehurja? Zdrava hrana je pomembna za celo telo, v tem članku pa vam predstavljamo nekaj jedi, ki bodo pomagale, da bo vaš mehur ostal zdrav.
Brusnice

- Oglas -

Brusnice

Brusnice so najbolj znan sadež za zdravje mehurja, in to z dobrim razlogom. Snovi, ki jih brusnice vsebujejo, ustvarijo termodinamični ščit, ki preprečuje vstop bakterijam in virusom. Seveda pa ne pozabite – bolj kot je sadje sveže in manj kot je predelano, več koristnih snovi se ohrani.

Vnetje mehurjaHruške

Hruške imajo alkalne lastnosti, zato pomagajo uravnavati kislost telesa. Uravnovešena kislost telesa pa je kot vemo pomebna za naše zdravje in posledično tudi za mehur.

Polnozrnati izdelki

Polnozrnat kruh, ovsena kaša in podobni polnozrnati izdelki so odlični za zdravje mehurja, saj vsebujejo veliko količino vlaknin, ki so pomembne za ves prebavni sistem. Pomagajo pri hitrejšem transportu odpadnih snovi iz telesa, to pa pomeni manj napenjanja in stiskanja trebuha in mehurja.

- Oglas -

Voda

Osem do deset kozarcev navadne vode na dan poskrbi, da je vaše telo očiščeno.

Jogurt

Švedski raziskovalci ugotavljajo, da naj bi 2 lončka jogurta na dan zmanjšala možnost raka na mehurju kar za 40%.

Tisti, ki pa že imate težave z mehurjem, pa bi se morali odreči tobaku, kofeinu in pekoči hrani, vsaj dokler se vaše zdravje ne uredi.

NAJNOVEJŠE