Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
RubrikeZanimivostiMilena Poterbin: »Potovanja so moje življenje!«

Milena Poterbin: »Potovanja so moje življenje!«

MORDA VAS ZANIMA

Lepa, mladostna, nasmejana. Ženska s prav posebno energijo, domačo in prijetno. Zelo uspešna v svojem poklicu, lastnica dveh frizerskih in lepotnih salonov, gospa Milena Poterbin, me je v pogovoru na sončno popoldne popeljala po zanimivem popotovanju po Indiji, kamor se vedno rada vrača.

- Oglas -

Milena Poterbin - Indija

Njena lepota odseva notranjo širino in polno zavedanje življenja. Skozi meditacije, ki so sestavni del njenega življenja, raste in razširja obzorja. Ker natrpani urnik vsakdanjega življenja, ko telefoni nenehno zvonijo, in vpetost v poslovni svet zahteva celega človeka, težko najde čas zase, za meditacijo in za mirno popoldne, za protiutež vsako leto najde čas za popotovanje v daljne dežele.

Na kakšen način poskrbite za popolno nego las vaših strank? Kakšne proizvode uporabljate in kateri so vaši najljubši?
Za popolno nego las naših strank uporabljamo predvsem čim bolj naravne proizvode. Glede na to, da je danes poplava proizvodov na trgu, sem porabila kar nekaj časa, preden sem se odločila za prave. Glede na to, da veliko proizvajalcev oglašuje svoje izdelke kot naravne, lahko pa vsebujejo manj kot pet odstotkov naravnih substanc, moja odločitev ni bila lahka. Odločila sem se za švedskega proizvajalca, ker je moje prepričanje, da so Skandinavci veliko bolj osveščeni kot drugi in njihovi proizvodi vsebujejo veliko naravnih substanc. Švedska lasna kozmetika Harologi, ki temelji na naravnih osnovah in na drugačnem pristopu do reševanja problematike las, je res nekaj izjemnega. Njihov sistem temelji na znanju, analizah in prijaznemu odnosu do okolja, osebnem pristopu, izdelkih visoke kakovosti in celostnem pristopu k negi las. Zavedajo se tudi, da sta naše zdravje in notranja harmonija osnova za dobro počutje, zunanjo lepoto in izgled. In na tej osnovi svetujejo najbolj učinkovite izdelke in postopke za nego, vzdrževanje ali zdravljenje las.

Milena Poterbin - Indija

- Oglas -

Pomoč otrokom
Milena ima močno razvit socialni čut, pod svoje okrilje je vzela malo indijsko punčko, ki ji pomaga pri šolanju. »Občutek, da lahko pomagaš človeku, je neprecenljiv. Indijski otroci so izredno hvaležni in veseli vsakršne pomoči, četudi v obliki zvezkov, svinčnikov, barvic ali drugih šolskih potrebščin. Razmere, v katerih živijo, so me močno pretresle, zato sem se odločila, da pomagam deklici tudi finančno in ji tako omogočim, da bo lahko končala šolanje. Vedno, ko pridem, je veselje ob vsakem našem  srečanju neprecenljivo. Vesela sem, ko vidim, kako napreduje pri šolanju, vesela sem, da lahko pomagam.« …

Več si preberite v tiskani reviji Bodi eko (junij 2013) >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×