Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravilne rastlineAli veste, da kamilica preprečuje raka?

Ali veste, da kamilica preprečuje raka?

MORDA VAS ZANIMA

Redno uživanje kamiličnega čaja lahko prepreči nastanek raka ter olajša njegovo zdravljenje, pravijo ameriški raziskovalci. V kamiličnem čaju se nahaja spojina, imenovana apigenin, ki onemogoča delovanje rakavih celic. Znanstveniki iz državne univerze v Ohiu (ZDA) so ugotovili, da bi apigenin lahko onemogočil sposobnost celic raka dojke, da bi živele dlje kot normalne celice, preprečil njihovo širjenje in jih naredil bolj dovzetne za terapije z zdravili.

- Oglas -

Kamilica

Apigenin ima tudi protivnetni učinek in odpravlja abnormalnosti v ribonukleinski kislini; napake v slednji so odgovorne za nastanek 80 odstotkov vrst rakavih obolenj.

Molekularna genetikičarka prof. Andrea Doseff iz državne univerze v Ohiu je dejala: »Vemo, da moramo jesti zdravo, vendar v večini primerov ne vemo natančno, zakaj je nekaj zdravo oz. kako vpliva na telo. Tukaj vidimo, da omenjena spojina deluje ugodno na beljakovine v telesu. Prepričani smo, da ima lahko to delovanje izjemen pomen za razvoj kliničnih protirakavih preventivnih strategij.«

Zanimiva ugotovitev raziskovalcev je, da apigenin deluje na približno 160 beljakovin v človeškem telesu. Za primerjavo: v študiji, objavljeni v Proceedings of the National Academy of Sciences, navajajo, da so zdravila, ki jih proizvaja farmacevtska industrija, usmerjena na eno samo molekulo.

- Oglas -

Kamilični čaj, peteršilj in zelena so najboljši viri apigenin, vendar je to spojino mogoče najti v različnih vrstah sadja in zelenjave, ki so pogosti v sredozemski prehrani.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×