0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKokosovo olje in kurkuma – najboljša kombinacija za naravno beljenje zob

Kokosovo olje in kurkuma – najboljša kombinacija za naravno beljenje zob

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno veste, da beljenje zob ni najboljša rešitev, saj lahko postopek poškoduje vašo sklenino. To velja še posebej takrat, ko je beljenje zob izvedeno neprofesionalno. Ljudje, ki so se odločili za beljenje, se tako pogosto soočajo s povečano občutljivostjo zob, zaradi česar težko uživajo v hrani. Največ težav jim seveda dela malce bolj mrzla ali vroča hrana. Poleg tega pa se lahko po beljenju pojavijo tudi določene težave z dlesnimi.

- Oglas -

Za marsikoga je tako tveganje preveliko, zato iščejo učinkovite naravne možnosti za beljenje zob. Vendar pa je tudi v tem primeru potrebna pazljivost. Tudi soda bikarbona, ki se pogosto priporoča za naravno beljenje zob, lahko na primer poškoduje sklenino. Kaj torej storiti? Na srečo obstaja povsem varna, obenem pa zelo učinkovita naravna rešitev. Osnova metode, ki jo imamo v mislih, je žvrkljanje olja, natančneje kokosovega olja – z dodatkom kurkume pa še okrepimo pozitivne učinke. Rezultat vas bo navdušil!

Kurkuma za bele zobe

Žvrkljanje olja – za zdravje in bolj bele zobe

Žvrkljanje olja je seveda starodavna tehnika, ki izvira iz ajurvedske medicine. Glavni cilj rednega žvrkljanja olja je odstranjevanje strupenih snovi iz telesa, posledično pa to seveda pomeni boljše zdravje. Pogosto se pri žvrkljanju uporablja kokosovo olje, kar poskrbi, da metoda ni koristna le za vaše zdravje, ampak tudi za lepoto. Pri tem imamo v mislih predvsem lepoto vaših zob. Če boste redno žvrkljali kokosovo olje, bodo vaši zobje že kmalu občutno bolj beli, obenem pa tudi bolj zdravi. Zaradi protibakterijskih učinkov lahko namreč kokosovo olje zmanjša tveganje za karies in druge težave z zobmi. Tehnika pa pomaga celo pri odpravi težav s slabim zadahom.

- Oglas -

Dodajte kurkumo za še boljši rezultat

Že samo s kokosovim oljem lahko v nekaj tednih dosežete, da bodo vaši zobje občutno bolj beli – in to brez nezaželenih stranskih učinkov, ampak povsem nasprotno. Če ste nekoliko nepotrpežljivi, pa lahko vključite še kurkumo. Čeprav gre za začimbo rumene barve, je namreč zelo koristna pri naravnem beljenju zob. Seveda pa tudi kurkuma, predvsem po zaslugi njene aktivne sestavine – kurkumina, poskrbi za protibakterijske in protivnetne učinke v vaši ustni votlini.

»Belilne kocke« – hitra priprava, preprosta uporaba

Kurkumini bomboni

Kombinacija kurkume in kokosovega olja je torej res odlična za zdravje vaše ustne votline ter za beljenje vaših zob. Priporočamo vam, da pripravite posebne belilne kocke. Tako boste imeli zjutraj, ko se zbudite, svoj čudežni belilni pripomoček, ki je povsem naraven, že nared in pripravljen za uporabo. Najprej stalite približno 10 žlic kokosovega olja, ki jim dodajte 2 žlici kurkume. Dobro premešajte. Mešanico nato vlijte v modelčke za ledene kocke, ki jih postavite v zamrzovalnik za približno 15 minut. Zdaj pretresite v steklen kozarec, zaprite s pokrovčkov in kocke shranite v hladilnik. Vsako jutro vzemite eno »belilno kocko«, jo raztopite v ustih in žvrkljajte približno 20 minut. Če imate čas, lahko postopek ponovite tudi čez dan oziroma zvečer. Tako bodo rezultati še hitrejši – vaši zobje bodo že kmalu bolj beli, obenem pa bo boljše tudi vaše zdravje.

NAJNOVEJŠE