Lepota & KozmetikaBeljenje zob na naraven način

Beljenje zob na naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Popoln, bel nasmeh je želja vseh, a vemo, da velikokrat nasmeh polnijo predvsem siva, rumena, rjava barva. Zelo pogosto so beljenja zob draga, če gremo k profesionalcem. Lahko pa vam zaupamo, da obstaja nekaj postopkov, ki bodo vaše zobe definitivno pobelili in to na naraven način.

- Oglas -

Preden se lotite beljenja zob, morate vedeti, da je pogosto barva odvisna od genetike in plasti sklenine, a velikokrat ima barva zob veliko opraviti z našim načinom življenja in zato obstaja upanje, da odtenek zob malce posvetlimo.

Beljenje zob

Zobni madeži nastanejo zaradi barvnih snovi, ki se odlagajo plast za plastjo na sklenine zob. Večina madežev povzroča skopa ustna higiena, nikotin, kofein, kakav, tobak, sladkor, gazirane brezalkoholne pijače in čaj. Tudi prepogosta uporaba ustne vode, kisle pijače, aspirina, curryja, kurkume in vitamina C so lahko vzrok za madeže na zobeh. Če vaš odtenek zob spominja na modro, je to opozorilo, da ste izpostavljeni bakru, živemu srebru in železu skorajda prepogosto in preveč. Na vašo barvo zob vpliva konec koncev tudi starost.

Kako preprečiti madeže na zobeh?

Enostavno. Tako da se izognite zgoraj naštetih živil čim bolj pogostokrat. Vzpostaviti morate dober odnos z zobno pasto, zobno ščetko in zobno nitko. Poleg tega čiščenja, si očistite zobe in zobni kamen tudi pri zobozdravniku vsaj vsakih šest mesece. Priporočamo vam uporabo žvečilnega gumija, vendar brez pretiravanja in brez sladkorja. Hrustljava hrana pomaga pri premagovanju madežev, prav tako pa lahko posegate tudi po jabolku, korenju, zeleni in hruški.

Kako pobeliti zob na naraven način?

- Oglas -

Torej, če ste se odločili za beljenje zob in da to storite sami, so tukaj najpogostejše naravne metode. Soda bikarbona je super sredstvo za beljenje zob, uporabljajo ga tudi zobozdravniki. Vendar pa je ne uporabljajte pogosto, ker lahko poškoduje sklenino.

Kako beliti zobe s sodo bikarbono: stisnite pol limone v kozarec in dodajte žličko sode bikarbone. Zmes dajte na zobno ščetko in si umijte zobe. Postopek čiščenja s sodo bikarbono ne naredite več kot enkrat na mesec.

Drugi nasvet je uživanje jabolka. Le-ta ima v sebi snovi, ki čistijo zobe, poleg tega pa je zelo čvrst, zato odstranjuje snovi, bakterije in plasti umazanije tudi fizično. Pri beljenju nam pomaga tudi limona. Jagode so še en sadež, ki belijo vaš nasmeh. Brušenje zob z jagodami bo odstranilo vse madeže. Podobno je tudi z notranjostjo skorje pomaranče. Fizično si pomagajte zdrgniti zobe s pravim belilcem zob, to je žajbelj. Uporabite tudi jabolčni kis namesto vode za spiranje zob ali zobne paste.

Ne pozabite, da je potrebno beliti zobe predvsem preudarno in počasi. Z nobenim od sredstev ni za pretiravati, pa tudi če je naravnega izvora.

NAJNOVEJŠE