Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPripravite si pravi italijanski pesto

Pripravite si pravi italijanski pesto

MORDA VAS ZANIMA

Priprava pesta je čisto enostavna in lahko si ga pripravite sami, brez odvečnih konzervansov. Gre za italijansko omako, ki izvira iz Genove in je narejena iz bazilike, pinjol in parmezana, vendar pa si pesto lahko naredimo tudi iz ostalih poljubnih sestavin, kot so na primer rukola, čemaž, špinača, regrat in celo koprive.

- Oglas -

Italijanski pesto iz bazilike

Kaj potrebujemo?

  • 45 g natrganih listov bazilike (ali zelenja po izbiri),
  • 7 nasekljanih strokov česna,
  • 50 g pinjol,
  • 180 ml olivnega olja,
  • sol,
  • sveže mlet črni poper.

Kako se lotimo priprave?

V mešalniku sesekljamo baziliko (oz. zelenje po izbiri), česen, pinjole, sir in 2 ali 3 žlice olja. Ko je vse dobro premešano in dobimo gladko zmes, jo damo v kozarec. V kozarec, ki smo ga napolnili z zmesjo, dolijemo olje do vrha, na koncu  pa dodamo še sol in poper. Kozarca ne smemo pozabiti dobro zatesniti, saj bo v nasprotnem primeru lahko ven steklo kaj olja. Pesto se odlično obnese tudi, če ga v kozarcu zmrznete in si tako tudi sredi zime pripravite slastno jed pomladnih okusov, saj žlička pesta popestri in izboljša okus skoraj vsaki omaki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×