Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKaj so BCAA aminokisline in zakaj so pomembne?

Kaj so BCAA aminokisline in zakaj so pomembne?

MORDA VAS ZANIMA

Aminokisline so gradniki beljakovin in se lahko sintetizirajo v telesu ali pa jih zaužijemo s hrano. Pri izgubi maščobe ter gradnji mišične mase imajo aminokisline BCAA ključno vlogo. BCAA so esencialne aminokisline, pridobimo jih torej s prehrano, mednje pa uvrščamo levcin, izolevcin in valin, ki tvorijo verigo aminokislin, med seboj povezane s peptidi.

- Oglas -

BCAA aminokisline

Kaj so BCAA?

BCAA so tri aminokisline s stransko razvejano verigo. Mednje uvrščamo levcin, izolevcin in valin, v telesu pa predstavljajo tretjino vseh beljakovin. Ko smo ljudje na hudih dietah, ne izgubljamo samo maščobe, ampak se nam manjša tudi velikost mišic, BCAA aminokisline pa pomagajo zaščititi naše mišice pred kataboličnimi učinki diet, saj pomagajo ohranjati mišično maso tudi takrat, kadar smo na nizkoenergetskih dietah in dietah z močno zmanjšanim vnosom kalorij. BCAA so izrednega pomena za naše telo, saj spodbujajo rast mišic, predvsem levcin, ki sodeluje pri sintezi mišičnih beljakovin. Poleg tega zagotavljajo telesu potrebno energijo za naporno vadbo, z uživanjem pa pospešimo regeneracijo in zmanjšamo razgradnjo mišičnih beljakovin.

BCAA aminokisline se v obliki dodatkov priporočajo predvsem ljudem, ki se intenzivno ukvarjajo z vadbo. Najpomembnejša korist BCAA prehranskih dodatkov je izboljšanje učinkovitosti vadbe in razgradnje mišične mase, saj se BCAA presnavljajo v skeletnih mišicah in ne v jetrih. Nekateri dodatke uporabljajo tudi za preprečevanje utrujenosti in povečevanje koncentracije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×