Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaPopolnoma naravni namigi za bolj bele zobe

Popolnoma naravni namigi za bolj bele zobe

MORDA VAS ZANIMA

Zdravi in beli zobje so zagotovo naša svojevrstna izkaznica, so vtis, ki ga pustimo na druge, hkrati pa vplivajo tudi našo samozavest v medosebnih odnosih. Po podatkih raziskave, ki so jo opravili ameriški raziskovalci, so ljudje, ki se ponašajo z lepim belim nasmehom bolj uspešni, zadovoljni in samozavestni. Kljub temu da vzdržujete popolno ustno higieno, zobje z leti izgubijo svojo belino. Razlogi za to so različni – na primer kajenje, starost, dednost, poškodbe, pomanjkanje ustne higiene, uživanje kave, vina, čajev … S pomočjo popolnoma naravnih metod lahko poskrbite za to, da bodo vaši zobje spet bolj beli.

Kako torej poskrbeti za bolj bele zobe?

- Oglas -

Obstaja precej različnih metod, s katerimi lahko poskrbimo za bolj bele zobe. Zobe si lahko pobelimo z uporabo laserja, na trgu obstaja veliko gelov in past ter ustnih vodic za bolj bele zobe … A zakaj se ne bi raje obrnili kar k naravi?

Beli zobje

Soda bikarbona

Zmešajte jagode in sodo bikarbono. Jagode so bogate z jabolčno kislino, ki pomaga odstranjevati madeže, nastale kot posledica kajenja ter uživanja kave, koka kole ali vina. Prav tako imajo jagode še druge pozitivne lastnosti na naše zdravje. Za bolj bele zobe torej zmešajte sok iz jagod z malo sode bikarbone in mešanico nanesite na zobe. Pustite delovati od 10 do 20 minut, nato pa zobe dobro oščetkajte. Čeprav je soda bikarbona zelo učinkovito sredstvo za beljenje zob, pa lahko njena čezmerna uporaba poškoduje zobno sklenino, zato tega postopka ne izvajajte več kot enkrat tedensko.

Bananin olupek ali pomarančna lupina

Z notranjo stranjo bananinega olupka ali pomarančne lupine podrgnite zobe, počakajte 10 minut in nato dobro oščetkajte zobe. Vitamini in minerali, ki se nahajajo v lupini, bodo poskrbeli za bolj bele zobe.

Jabolčni kis in limona

- Oglas -

Četrt soka limone zmešajte z dvema žlicama jabolčnega kisa. Zobno ščetko nato pomočite v mešanico ter si z njo dobro oščetkajte zobe, usta pa nato temeljito sperite z vodo. Na ta način boste zelo učinkovito odstranili ostanke vina, kave in nikotina. Tudi ta mešanica lahko ob čezmerni uporabi poškoduje zobno sklenino, zato tega postopka ne ponavljajte več kot enkrat tedensko.

Ščetkanje s soljo

Zobno ščetko pomočite v fino mleto sol, si oščetkajte zobe, usta pa nato dobro sperite. Sol lahko zelo učinkovito madeže, ki na zobeh ostanejo zaradi uživanja kave ali vina.

Kokosovo in oljčno olje za bolj bele zobe

Gre za olji z močnim antibakterijskim učinkom, ki sta poleg tega še prava zakladnica antioksidantov, ki lahko pomagajo očistiti in dezinficirati zobe ter z njih odstraniti madeže. Nekaj kapljic olja lahko kanete na zobno ščetko ter si tako očistite zobe. Ustna nato dobro sperite z vodo.

Ščetkanje zob s sokom granatnega jabolka

Sok iz granatnih jabolk je bogat z antioksidanti, ki pomagajo odstraniti madeže z zob. Zobno ščetko zato pomočite v sok iz granatnega jabolka, si oščetkajte zobe, nato pa usta dobro sperite z vodo.

Ne kadite

Nikotin na naših zobeh pušča nič kaj lepe sledi. Če kadite, zato prenehajte ali pa vsaj omejite količino pokajenih cigaret.

Ne uživajte večjih količin soka iz citrusov

Sok iz citrusov uživajte zmerno, saj lahko njihov pH lahko poškoduje zobno sklenine. Omejite se na dva do tri kozarce dnevno.

Omejite uživanje drugih pijač, ki ravno tako obarvajo zobe

Če popijete veliko kave, čaja, gaziranih pijač ali rdečega vina, se lahko to odraža tudi na vaših zobeh – ti se obarvajo rumenkasto ali sivkasto.

Usta si spirajte z mlačno ali mrzlo vodo

- Oglas -

Če ste na primer jedli piščančji curry, pili kavo ali kadili, si usta takoj po uživanju dobro sperite z mrzlo ali mlačno vodo.

Žvrkljanje olja je pomemben del ustne higiene

Žvrkljanje olja izvira iz ajurvedske medicine. Z žvrkljanjem olja izboljšamo ustno zdravje ter si na naraven način pobelimo zobe. Veliko žlico rastlinskega olja (na primer kokosovega olja) žvrkljajte približno 20 minut, izpljunite ter si temeljito umijte usta. Žvrkljanje olja naj bo prva stvar zjutraj, preden karkoli popijete ali pojeste.

Za bele zobe boste poskrbeli tudi z rednimi obiski pri zobozdravniku ter seveda z ustrezno ustno higieno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×