Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKokos za bodoče mamice

Kokos za bodoče mamice

MORDA VAS ZANIMA

Ste vedeli, da v tropskih krajih kokos tesno povezujejo s plodnostjo? Tako v Indiji ženska, ki želi zanositi, prosi svojega svečenika za poseben kokos, na Tajskem dojenčki kot prvo hrano prejmejo tri žličke mehkega mesa kokosa in na Baliju se ženske ne želijo dotakniti kokosove palme, da ne bi postale neplodne, nosečnice pa pijejo veliko kokosove vode z željo povečati moč in vitalnost svojega nerojenega otroka.

- Oglas -

Pa je v vsem skupaj kaj resnice ali gre bolj za ljudske vraže? Glede na izsledke določenih raziskav se jeziček na tehtnici vse bolj preveša na stran resnic. No, morda z izjemo tega, da bi kokosovo drevo lahko ženski ukradlo plodnost.

Kokos

Kokosovo olje

Z izjemo materinega mleka vsebuje kokosovo olje največ lavrinske kisline, približno 50%, ki ščiti pred bakterijami, virusi in glivicami. Tako bodočo mamico varuje pred morebitnimi okužbami ter krepi njen imunski sistem.
Kokosovo olje pa prehaja tudi v mleko mamice. Študije so pokazale, da imajo doječe matere, ki so uživale kokosovo olje in druge kokosove izdelke, v mleku višje vrednosti lavrinskih in kaprinskih kislin. To prispeva tako k protimikrobnim lastnostim mleka ter h krepitvi imunskega sistema pri dojenčku kot k pozitivnemu vplivu na razvoj njegovih možganov in kosti.

Dobro za kožo mame in dojenčka

Kokosovo olje lahko pripomore h krepitvi imunskega sistema novorojenčka ter pri razvoju možganov in kosti. Ker je varno za uporabo, je čudovito naravno sredstvo za blaženje in odpravljanje pleničnega izpuščaja pa tudi za masažo novorojenčka. Ta lahko čudovito pripomore k povezovanju mamice (in očka) z novorojenčkom ter k bolj sproščenemu dojenčku, ki lažje spi.
Kokosovo olje pa je čudovito tudi za masažo bodoče mamice. Vlaži suho in pomirja srbečo kožo, zaradi visoke vsebnosti vitamina E pa lahko pripomore pri boju proti strijam. Nekateri ga priporočajo tudi za masažo presredka v tednih pred porodom za preprečevanje raztrganin. Slednje sicer ni bilo znanstveno preverjeno in dokazano, vendar glede na sestavo olja tudi ni škodljivo.

Kokosova voda

- Oglas -

Ne le olje, tudi kokosova voda ima nekaj zavidljivih lastnosti. Bodoče mamice, ki jih muči jutranja (ali celodnevna) slabost, si lahko tegobe lajšajo s pitjem kokosove vode. Poleg tega da blaži bruhanje ter zmanjšuje občutek slabosti, tudi pomirja želodec in ima celo blage odvajalne lastnosti. Pitje zmernih količin kokosove vode ali uživanja kokosovega olja lahko poskrbi za prebavo, ki se med nosečnostjo tipično poleni.
Kokosova voda tudi prečiščuje ledvice in tako ščiti pred okužbo sečil, ki so med nosečnostjo pogostejše in imajo lahko zelo neprijetne posledice, zdravi pa se jih z antibiotiki. Kot naravni izotonični oziroma športni napitek pa je kokosova voda odlična tudi med porodom. V telesu nadomešča tekočino in minerale ter dovaja energijo, ki jo za tako naporno delo bodoče mamice vsekakor potrebujejo. Če ste tudi vi med tistimi, ki jim okus kokosove vode ni najbolj po godu, pa še namig – kupite lahko tudi takšno z dodano banano ali ananasom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×