0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiJames Cameron je veganski kmet

James Cameron je veganski kmet

MORDA VAS ZANIMA

Seveda ga vsi poznate kot režiserja, ki je ustvaril Terminatorja in Titanik in nazadnje osupnil z Avatarjem. A James Cameron je tudi vegan, navdušen nad zelenimi planjavami in mislijo o samooskrbi s hrano. Morda bi se tudi Slovenci lahko nekaj naučili od njega! A režiser je na začetku leta razburil okoljevarstvenike, ko je kupil več kot 2500 hektarjev nedotaknjene zemlje na Novi Zelandiji, sredi raja. Kaj bo s tem, so se vsi spraševali? Bo gradil nove studie?

- Oglas -

James CameronŠe en dokaz, da je prehitro sklepanje in obsojanje lahko tisto, ki na koncu v nas upre prst in nezadovoljno odkima. Ne, James Cameron je bo gradil studiev, niti ni kupil zemlje zato, da bi lahko tam snemal nove dogodivščine, ki se jih bo domislil za svoje filmske like. James se je odločil, da bo imel svojo kmetijo.

Režiserjeva nova posest vključuje ne le eno največjih naravnih sladkovodnih jezer na Novi Zelandiji, pač pa tudi ogromno nekdanjo mlečno kmetijo. Kot del pogodbe o nakupu pa vlada Nove Zelandije zahteva, da Cameron in njegova družina še naprej upravljajo z delom posestva kot s kmetijo. Pričakovali so, da bo oseminpetdesetletni režiser še naprej pomagal mlečni industriji, saj je Nova Zelandija kar osma na lestvici proizvodnje mleka na svetu. Potem pa je poleti v intervjuju v New York Times povedal, da se je odločil stopiti v nasprotno smer.

Priznal je, da ga je njegova žena, Suzy Amis, prepričala v rastlinsko dieto in veganski način življenja. Ne le njega, pač pa tudi njune tri otroke. Prav zato naj bi družina iskala način, da kmetovanje preusmeri v nekaj, kar bo osnovano na rastlinskem pridelku. »Nočem biti hinavec,« je povedal. Hkrati išče načine za izboljšanje kakovosti zemlje, da bi tako lahko vzgajal še bolj zdrave rastline.

- Oglas -

Cameron je znan tudi kot navdušen potapljač, katerega strast za globoke vode je postala še najbolj očitna, ko je posnel še dokumentarni film o Titaniku in tudi nekaj drugih dokumentarnih filmov o življenju v globinah. Njegov najnovejši načrt je na podoben način odkriti Mars, saj pravi, da ga je sprva fasciniralo morje, potem tuji planeti, danes pa raje pove, da ga zanima vesolje. Življenje je namreč čudovito. Kako zelo res, gospod Cameron!

.

NAJNOVEJŠE