Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaDomača zdravila proti glivicam

Domača zdravila proti glivicam

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi, posebej žensk, vsaj enkrat v življenju doživi glivično obolenje nožnice. Zdravila za to nadlogo pa so lahko včasih tudi draga in vsebujejo dokaj močne sestavine.

- Oglas -

Nekajkrat smo vam že položili na srce, da bodite previdni pri določenih aktivnostih v toplem vremenu. V upanju, da je zdaj poletje prišlo in da z nami tudi ostane, vas moramo ponovno opozoriti na nekatere damske težave, ki se rade v tem času zelo zahrbtno priplazijo za kopalke in povzročijo nadležno, neprijetno in srbečo reakcijo.

Obstaja pa nekaj varnih in učinkovitih zdravil, ki jih lahko pripravimo oziroma uporabimo tudi sami:

Probiotična prehrana

Sem spada seveda jogurt, vendar ne vsak. Zato je potrebno prebrati na embalaži, da ta vsebuje žive kulture. Uživanje jogurta bo povzročilo porast dobrih bakterij, katere bodo uničile slabe bakterije. Veliko žensk je tako že doživelo uspeh, da je naneslo jogurt direktno na okužbo in postopek pa so seveda večkrat ponovile.

Probiotični dodatki

Večino trgovin z zdravo prehrano ponuja razne probiotične dodatke. Ti so po navadi v obliki tablet, ali praška in nimajo okusa. Vendar pa probiotiki delujejo čudežno pri vzpodbujanju rasti dobrih bakterij in boju proti glivični okužbi.

Olje čajevca

- Oglas -

Olje čajevca je prijetno dišeče eterično olje, ki ima antibakterijske značilnosti. Zato lahko razstopino olja čajevca nanesemo direktno na vaginalni predel in tako pozdravimo glivično okužbo. Prav tako pa lahko par kapljic tega olja kanemo v kad, kar pa bo prav tako pozdravilo glivično okužbo.

Jabolčni kis

Jabolčni kis skrbi za pravilno pH ravnovesje vaginalnega predela in preprečuje glivična obolenja. Zato lahko občasni nanos jabolčnega kisa deluje preventivno, če ste nagnjeni k glivičnim obolenjem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×