0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaDomača zdravila proti glivicam

Domača zdravila proti glivicam

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi, posebej žensk, vsaj enkrat v življenju doživi glivično obolenje nožnice. Zdravila za to nadlogo pa so lahko včasih tudi draga in vsebujejo dokaj močne sestavine.

- Oglas -

Nekajkrat smo vam že položili na srce, da bodite previdni pri določenih aktivnostih v toplem vremenu. V upanju, da je zdaj poletje prišlo in da z nami tudi ostane, vas moramo ponovno opozoriti na nekatere damske težave, ki se rade v tem času zelo zahrbtno priplazijo za kopalke in povzročijo nadležno, neprijetno in srbečo reakcijo.

Obstaja pa nekaj varnih in učinkovitih zdravil, ki jih lahko pripravimo oziroma uporabimo tudi sami:

Probiotična prehrana

Sem spada seveda jogurt, vendar ne vsak. Zato je potrebno prebrati na embalaži, da ta vsebuje žive kulture. Uživanje jogurta bo povzročilo porast dobrih bakterij, katere bodo uničile slabe bakterije. Veliko žensk je tako že doživelo uspeh, da je naneslo jogurt direktno na okužbo in postopek pa so seveda večkrat ponovile.

- Oglas -

Probiotični dodatki

Večino trgovin z zdravo prehrano ponuja razne probiotične dodatke. Ti so po navadi v obliki tablet, ali praška in nimajo okusa. Vendar pa probiotiki delujejo čudežno pri vzpodbujanju rasti dobrih bakterij in boju proti glivični okužbi.

Olje čajevca

Olje čajevca je prijetno dišeče eterično olje, ki ima antibakterijske značilnosti. Zato lahko razstopino olja čajevca nanesemo direktno na vaginalni predel in tako pozdravimo glivično okužbo. Prav tako pa lahko par kapljic tega olja kanemo v kad, kar pa bo prav tako pozdravilo glivično okužbo.

Jabolčni kis

Jabolčni kis skrbi za pravilno pH ravnovesje vaginalnega predela in preprečuje glivična obolenja. Zato lahko občasni nanos jabolčnega kisa deluje preventivno, če ste nagnjeni k glivičnim obolenjem.

.

NAJNOVEJŠE