Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Ekologija & okoljeZnanstveniki so odkrili novo molekulo proti zmrzovanju

Znanstveniki so odkrili novo molekulo proti zmrzovanju

MORDA VAS ZANIMA

Omenjeno molekulo so našli v hrošču, ki živi na Aljaski in je zmožen preživeti izredno nizke temperature.

- Oglas -

Ta novo odkrita molekula Ksilomanan (Xylomannan) ne vsebuje nikakršnega proteina. Sestavljena pa je iz sladkorja ter maščobnih kislin. Znanstveniki poročajo, da je to odkritje izredno pomembno, saj je ta molekula nekaj revolucionarnega in še nikoli videnega. Poleg tega pa lahko deluje na različnih mestih v celicah in tudi na različne načine.


Ravno tako, kot se na sladoledu, ki je bil predolgo v hladilniku, naredijo ledeni kristali, lahko tudi v drugih insektih in organizmih ledeni kristali potegnejo iz organizma preveč vode in povzročijo, da nekatere celice odmrejo, novo odkrita molekula pa lahko tako smrtonosno stanje prepreči.

Znanstvenik, ki je sodeloval pri projektu, Todd Sformo, je odkril, da začne Aljaški hrošček uporabljati ta ‘odmrzovalnik’ že pri temperaturi -7 stopinj Celzija, preživi pa lahko celo pri -140 stopinjah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×