0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako se NE zrediti na počitnicah

Kako se NE zrediti na počitnicah

MORDA VAS ZANIMA

Počitnice po navadi pomenijo čas, ko se sprostimo in malce pozabimo na pravila, ki se jih morda držimo doma.

- Oglas -

kilogramiVendar pa je morda za koga kar malce šokantno, ko vidi, da je prinesel s počitnic ‘dodatno prtljago’ za katero se še zavedal ni. Kalorije v pijačah in prigrizkih se kar hitro naberejo, zato  je tukaj nekaj nasvetov, kako brezskrbno uživati na počitnicah.

Pijte vodo med vožnjo

Potovanje z avtom naredi človeka kar hitro žejnega, kar pa lahko hitro zamenjate za občutek lakote. Dolga, vroča in morda dolgočasna potovanja avtomatsko povzročijo občutek lakote. Vendar pa se ne smemo pustiti preslepiti, zato raje med vožnjo pijte vodo.

Poiščite svežo in ne hitro hrano

Res je, da je najbolj priročno med potovanjem skočiti v restavracijo s hitro prehrano in se kar najhitreje odpraviti spet na pot, vendar pa je to nekaj najslabšega. S seboj imejte rajši kakšno jabolko, jogurt ali pa polnozrnati kruh.

- Oglas -

Hodite, kolesarite, plavajte!

Če je cilj vaših počitnic mesto, se z njim seznanite kot pešec. Ali pa najemite kolo samo, da se boste gibali. Dneve ob morju ali bazenu pa preživite kar se da aktivno.

Najemite apartma s kuhinjo

Študije kažejo, da prehranjevanje v restavracijah pripomore k pridobivanju dodatnih kilogramov, saj je tam hrana polna kalorij. Zato raje najemite apartma s kuhinjo in si sami kuhajte obroke. Poleg tega pa boste verjetno tudi več prihranili.

.

NAJNOVEJŠE