Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Zdravje & prehranaKako se NE zrediti na počitnicah

Kako se NE zrediti na počitnicah

MORDA VAS ZANIMA

Počitnice po navadi pomenijo čas, ko se sprostimo in malce pozabimo na pravila, ki se jih morda držimo doma.

- Oglas -

Vendar pa je morda za koga kar malce šokantno, ko vidi, da je prinesel s počitnic ‘dodatno prtljago’ za katero se še zavedal ni. Kalorije v pijačah in prigrizkih se kar hitro naberejo, zato  je tukaj nekaj nasvetov, kako brezskrbno uživati na počitnicah.

Pijte vodo med vožnjo

Potovanje z avtom naredi človeka kar hitro žejnega, kar pa lahko hitro zamenjate za občutek lakote. Dolga, vroča in morda dolgočasna potovanja avtomatsko povzročijo občutek lakote. Vendar pa se ne smemo pustiti preslepiti, zato raje med vožnjo pijte vodo.

Poiščite svežo in ne hitro hrano

Res je, da je najbolj priročno med potovanjem skočiti v restavracijo s hitro prehrano in se kar najhitreje odpraviti spet na pot, vendar pa je to nekaj najslabšega. S seboj imejte rajši kakšno jabolko, jogurt ali pa polnozrnati kruh.

Hodite, kolesarite, plavajte!

Če je cilj vaših počitnic mesto, se z njim seznanite kot pešec. Ali pa najemite kolo samo, da se boste gibali. Dneve ob morju ali bazenu pa preživite kar se da aktivno.

Najemite apartma s kuhinjo

- Oglas -

Študije kažejo, da prehranjevanje v restavracijah pripomore k pridobivanju dodatnih kilogramov, saj je tam hrana polna kalorij. Zato raje najemite apartma s kuhinjo in si sami kuhajte obroke. Poleg tega pa boste verjetno tudi več prihranili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×