Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaStres in čustveno zdravje

Stres in čustveno zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Ne odločajo samo dejavniki okrog nas o tem ali bomo v stresu ali ne, ampak tudi naša interpretacija teh dejavnikov. Naše zdravje je v veliki meri odvisno od tega, kako ustrezno in učinkovito se spoprimemo z izzivi, ki smo jim izpostavljeni.

- Oglas -

Jasno je, da moramo poleg skrbi za telo poskrbeti tudi za duševno počutje. Ljudje, ki živijo stabilno in uravnoteženo družinsko in poklicno življenje, imajo večjo sposobnost obnavljanja imunskega sistema kot drugi. Manjša bolezen je opozorilni signal telesa, ki nam pravi, da moramo spremeniti svoje obnašanje ali stil življenja. Če taka opozorila spregledamo, se lahko razvije resnejša bolezen.

Naša duhovna stran je naš notranji glas ali intuicija, ki ve kaj je za nas dobro in kaj ne. Igra pomembno vlogo pri iskanju uravnoteženega življenja. Mnogi ljudje pa ignorirajo svoj notranji glas, ker ga zaradi stresov ne slišijo več. Vse kar storimo z namenom, da bi vzpostavili spet stik z našo intuicijo, nam pomaga najti ravnovesje v življenju in koristi našemu čustvenemu zdravju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×