0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako pravilno shranjevati ingver?

Kako pravilno shranjevati ingver?

MORDA VAS ZANIMA

Ingverjeva korenina skriva v sebi ogromno za zdravje koristnih snovi. Še posebej v zimskih mesecih pogosteje posegamo pri pripravkih iz ingverja, ki nam pomagajo pri krepitvi imunskega sistema, preprečevanju okužb, lajšanju simptomov gripe in prehlada ter pri še marsikateri zdravstveni težavi. Med drugim je skodelica ingverjevega čaja kot nalašč tudi za takrat, ko se želite malce pogreti. Ingver namreč zelo uspešno spodbuja prekrvavitev.

- Oglas -

Seveda je vedno najboljša možnost, da uporabite kar svežo korenino. Da pa bi čim bolj podaljšali svežino ingverja, ga morate pravilno shranjevati. Pri tem obstaja kar nekaj različnih možnosti. Tokrat smo za vas pripravili nekaj uporabnih trikov za shranjevanje ingverja v hladilniku, zamrzovalniku in v steklenem kozarcu …

Shranjevanje ingverja v hladilniku

Kos sveže, neolupljene ingverjeve korenine položite v plastično vrečko. Nato  iz vrečke iztisnite čim več zraka in jo shranite v predal v hladilniku, namenjen sadju in zelenjavi. Če ste že uporabili del ingverjeve korenine, najprej do suhega zbrišite tisti del, kjer se zarezali. S tovrstnim shranjevanjem lahko ingver v hladilniku počaka tudi več tednov.

Preberite tudi: Katera živila ne sodijo v hladilnik

- Oglas -

Shranjevanje ingverja v zamrzovalniku

Za še daljšo obstojnost ingverjeve korenine jo lahko shranite kar v zamrzovalniku. Tako se vam ne bo zgodilo, da bi ostali brez ingverja ravno takrat, ko bi ga želeli vključiti v zanimiv recept. Tudi v tem primeru ingver najprej shranite v vrečko, primerno za zamrzovanje, in poskušajte iztisniti čim več zraka. Pred uporabo vam sicer ni treba odmrzniti celotne korenine. Del, ki ga potrebujete, preprosto olupite in ga naribajte, ostanek pa položite nazaj v zamrzovalnik.

Shranjevanje ingverja v steklenem kozarcu

Če ste ingver že olupili, shranjevanje ingverja v hladilniku ni najboljša ideja, saj se bo tako zelo hitro izsušil. Namesto tega ingver raje naribajte ali narežite na tanke rezine, ki jih stresite v steklen kozarec in jih nato prelijte z močnim alkoholom, na primer z vodko. Tako bo ostal ingver uporaben še približno teden dni – dokler ne postane alkohol moten.

Nekaj dodatnih možnosti …

Ingver lahko »shranite« tudi tako, da ga vključite v izdelavo različnih zdravilnih pripravkov – na primer v izdelavo domačih ingverjevih bombonov oziroma pastil, namenjenih blaženju kašlja in lajšanju bolečin v grlu, v pripravo kandiranega ingverja ali pa morda ognjenega jabolčnega kisa.

.

NAJNOVEJŠE