0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaGenialni triki za lažje čiščenje – prijazni do vašega zdravja in denarnice!

Genialni triki za lažje čiščenje – prijazni do vašega zdravja in denarnice!

MORDA VAS ZANIMA

Čiščenje ne pomeni nujno ogromno drgnjenja in izpostavljenosti nevarnim kemikalijam, ampak zahteva predvsem obilo iznajdljivosti. Tako boste delo opravili brez posebnega napora in brez uporabe agresivnih čistil. Obenem pa boste zlahka očistili tudi tiste kotičke, ki so vam sicer vedno povzročali preglavice. Za vas smo tako poiskali najboljše trike, ki stavijo predvsem na iznajdljivost. Gre za zelo poceni metode, ki obenem ne predstavljajo nevarnosti za vaše zdravje in zdravje vaših najbližjih.

- Oglas -

Naravno čiščenje

Kis in voda za čiščenje kuhinjskih pultov

Kuhinjski pulti zahtevajo redno čiščenje, vendar pa morate biti tu pri izbiri primernega čistilnega sredstva seveda še posebej previdni. Gre namreč za površine, ki so nenehno v stiku s hrano. Namesto posebnih čistil vam tako priporočamo preprosto mešanico alkoholnega kisa in vode (v razmerju 1 : 1), ki jo lahko uporabite tudi za mnoge druge površine v svojem domu.

Parno čiščenje mikrovalovne pečice

Imate doma mikrovalovno pečico? Potem verjetno veste, kako hitro se v njeni notranjosti nakopičijo zasušeni ostanki hrane. Namesto da se nenehno mučite z drgnjenjem, si pomagajte z močjo pare. V posodico z vodo dodajte 2 žlici alkoholnega kisa in nekaj kapljic eteričnega olja limone. Segrevajte približno minuto.

- Oglas -

Čiščenje likalnika s soljo in aluminijasto folijo

Pogosto pozabimo, da potrebuje tudi delovna površina likalnika vsaj občasno čiščenje. Pri tem si pomagajte s koščkom aluminijaste folije, ki ga posujte z malce soli, nato pa površino preprosto prelikajte brez uporabe pare.

Stara zobna ščetka za čiščenje tipkovnice

Med predmete v naših domovih, ki jih v povprečju čistimo mnogo preredko, nedvomno sodijo računalniške tipkovnice. To je povezano tudi z dejstvom, da gre za precej zahtevno opravilo, zato se ga ne lotimo preveč radi. Težko je namreč priti v vse reže brez razstavljanja. Vendar pa boste zagotovo mnogo uspešnejši, če si boste pri tem delu pomagali s staro zobno ščetko.

Limona za nerjaveče jeklo

Različne predmete ali dele predmetov iz nerjavečega jekla v svojem domu (tudi na primer pomivalno korito) lahko zelo hitro in preprosto očistite s koščkom limone. Nadležni madeži bodo izginili praktično v hipu!

Kokakola za straniščno školjko

Če še niste preizkusili tega trika, je skrajni čas, da to storite! Kokakola sicer ni zdrava za pitje, a ko gre za čiščenje straniščne školjke, je odlična alternativa agresivnim in zdravju škodljivim čistilom.

- Oglas -

Riž za čiščenje vaz in steklenic

Za čiščenje steklenic in vaz z zelo ozkim vratom ne potrebujete posebne ščetke. Pomagajte si tako, da v vazo/steklenico natrosite nekaj zrn nekuhanega riža. Dodajte še vodo in detergent za pomivanje posode ter dobro pretresite, preden steklenico/vazo operete.

Kis in soda bikarbona za pečico

Zmešajte sodo bikarbono in vodo ter z dobljeno pasto namažite notranjost pečice. Naslednji dan popršite z kisom in nato preprosto zbrišite brez dolgotrajnega drgnjenja.

NAJNOVEJŠE