Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Lepota & kozmetikaPreprosta mešanica olj za prečudovite trepalnice

Preprosta mešanica olj za prečudovite trepalnice

MORDA VAS ZANIMA

Sanjate o dolgih in gostih trepalnicah, ki bi poudarile vaše oči? Pri tem zagotovo niste osamljeni. Na srečo pa je pot do tega cilja precej lažja, kot se morda zdi na prvi pogled. S tem seveda ne mislimo na umetne trepalnice, saj lahko z njimi na dolgi rok stanje le še poslabšate. Namesto tega se raje osredotočite na povsem naravno krepitev trepalnic. Z malce vztrajnosti lahko namreč vaše trepalnice postanejo mnogo gostejše in močnejše. In vse, kar potrebujete za to, je zelo preprosta mešanica olj, ki jo lahko pripravite kar sami …

- Oglas -

Nega trepalnic

Potrebujete le tri sestavine …

Osnova oljne mešanice za prekrasne trepalnice je ricinusovo olje, bogato s hranilnimi snovmi, kot je na primer ricinoleinska kislina, ki negujejo, vlažijo in ščitijo vaše trepalnice. Ne smemo namreč pozabiti, da niso zgolj naši lasje tisti, ki se lahko močno izsušijo, če jih pretirano obremenjujemo. Podobno se namreč lahko zgodi tudi z našimi trepalnicami.

Pogosta uporaba maskare in nato odstranjevalcev ličil sta velikokrat razloga za to, da se začnejo trepalnice redčiti oziroma odpadati. V primeru težav s čezmernim izpadanjem las se velikokrat priporočata eterični olji rožmarina ter sivke – in prav to sta drugi dve sestavini mešanice za močnejše trepalnice.

Kako izdelati mešanico olj za krepitev trepalnic in napotki za uporabo

Potrebujete 45 mililitrov ricinusovega olja, ki mu dodajte 2 kapljici eteričnega olja sivke in 2 kapljici eteričnega olja rožmarina. Sestavine zmešajte v temnejši steklenički, ki jo nato dobro pretresite. Vsako noč pred spanjem na trepalnice nanesite tanek sloj mešanice. Pri nanosu si lahko pomagate s ščetko stare maskare, ki ste jo pred tem temeljito očistili. Pazite, da mešanica ne zaide v oči. Pozitivni učinki (torej bujnejše trepalnice) se običajno pokažejo v roku 1–3 mesecev redne uporabe, zato bodite potrpežljivi in dosledni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×