Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaGoste trepalnice – z malce truda jih imate lahko tudi sami!

Goste trepalnice – z malce truda jih imate lahko tudi sami!

MORDA VAS ZANIMA

Goste trepalnice so nekaj, o čemer sanja večina žensk. S tem seveda ne mislimo na umetno ustvarjen videz gostih trepalnic, na primer z uporabo maskare. Morda se vam sicer zdi, da imajo le redke ženske to srečo, da so njihove trepalnice naravno zelo goste in izrazite. Vendar pa je v resnici v večini primerov potrebnega nekaj truda za doseganje gostejših trepalnic. Dobra novica pa je ta, da lahko s pravilnim pristopom poskrbite, da bodo vaše trepalnice precej lepše in gostejše.

- Oglas -

Goste Trepalnice

Zakaj so vaše trepalnice v precej slabem stanju?

Najprej morate odpraviti napake, ki jih najverjetneje delate. Trepalnic ne smete dojemati kot modnega dodatka, ampak je to del vašega telesa. Podobno kot lasje ali koža tudi goste trepalnice zahtevajo ustrezno nego, namesto da jih obremenjujete z nenehnim vihanjem ipd. Obenem pa jih morate pravilno očistiti. Najprej pomočite košček bombažne vate v toplo vodo in nežno pritisnite na veko/trepalnico. Nato odstranite nečistoče z zelo nežnim čistilnim sredstvom. To naredite vsaj trikrat tedensko. Izogibajte se uporabi pripomočkov za vihanje trepalnic, saj lahko povzročijo precej škode. Še večjo nevarnost pa predstavljajo podaljški za trepalnice.

Preverite, ali niso razlog za redke trepalnice zdravstvene težave

Včasih so lahko v ozadju težav z zelo redkimi trepalnicami, ki morda celo izpadajo, določene bolezni. Tako je denimo smiselno preveriti, ali vaša ščitnica izloča dovolj hormonov. Še posebej če imate tudi težave s prekomernim izpadanjem las, obstaja precejšnja verjetnost, da gre za hipotirozo. Ustrezno zdravljenje lahko med drugim okrepi vaše trepalnice. Zelo tanke in redke trepalnice so lahko tudi posledica pomanjkanja določenih hranilnih snovi (vitamina A, nekaterih vitaminov iz skupine B, vitamina D, železa ipd.), prav tako pa je to včasih stranski učinek jemanja določenih zdravil, na primer nekaterih antibiotikov, kontracepcijskih tablet ali zdravil proti nastajanju krvnih strdkov. Seveda pa je treba omeniti, da so lahko redkejše trepalnice povezane tudi z menopavzo.

Goste trepalnice: Naravna okrepitev trepalnic

Če želite goste trepalnice, je osnovno pravilo pri negi trepalnic, da bodite čim bolj nežni. Izogibajte se torej močnejšemu drgnjenju predela okoli oči. Zelo pomembno je, da pred spanjem vedno odstranite ličila, saj s tem omogočite svojim trepalnicam obnovo, pri čemer pa uporabljajte čim bolj naravna sredstva. Trepalnice občasno razčešite s posebno ščetko, podobno kot lase, še posebej pred nanosom maskare. Ključni korak pri krepitvi trepalnic pa je uporaba kakovostnih olj. Še posebej dobra izbira je ricinusovo olje, uporabite pa lahko tudi druga kakovostna rastlinska olja, na primer kokosovo ali olivno, najbolje pred spanjem. Trepalnice bodo še močnejše in gostejše, če boste oljem dodali malce gela aloe vere. Pomagati pa si je mogoče tudi tako, da vato pomočite v ohlajen zeleni čaj, nato pa z  njo nežno podrgnete po trepalnicah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×