0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaRicinusovo olje poskrbi za prečudovite obrvi

Ricinusovo olje poskrbi za prečudovite obrvi

MORDA VAS ZANIMA

Še nedolgo tega so bile v modi zelo tanke obrvi, vendar se časi spreminjajo. Tako tudi mnoge zvezdice trenutno prisegajo na naravnejši videz in malce gostejše obrvi. Če so takšne obrvi všeč tudi vam, se verjetno sprašujete, kako poskrbeti, da se bodo tudi vaše čim bolj ujemale s tistimi, ki jih občudujete pri slavnih.

- Oglas -

Za zgostitev obrvi ne potrebujete dragih in kompleksnih pripravkov, ampak vam lahko pri tem zelo uspešno pomaga kar ricinusovo olje, ki je nasploh zelo cenjeno v kozmetični industriji. Podoben učinek kot na trepalnice in lase ima lahko tudi na obrvi. Ricinusovo olje je bogat vir ricinolne kisline, ki poskrbi za ravno pravšnjo mero bujnosti vaših obrvi, ki jih boste lahko nato oblikovali po svojih željah. S pomočjo ricinusovega olja lahko celo ublažite škodo, ki je posledica preveč agresivnega odstranjevanja obrvi v preteklosti. Če so vaše obrvi pretirano redke oziroma če je njihova gostota neenakomerna, je lahko torej odlična naravna rešitev prav ricinusovo olje.

Nežna masaža obrvi z ricinusovim oljem

Verjetno najbolj preprost postopek uporabe ricinusovega olja za nego obrvi je, da svojim obrvem privoščite nežno masažo s tem oljem, najbolje zvečer pred spanjem. Masirajte v smeri rasti obrvi, in sicer tako dolgo, da se olje skoraj povsem vpije. Nato pustite delovati čez noč in zjutraj sperite s toplo vodo. Postopek ponavljajte vsak večer, če želite hitre in opazne rezultate. Poleg blagodejnih sestavin v ricinusovem olju je tu koristna tudi sama masaža, saj spodbuja prekrvavitev predela obrvi, kar pospešuje njihovo rast.

Mešanica ricinusovega in kokosovega olja

Po želji lahko ricinusovo olje kombinirate tudi s kokosovim, in sicer v razmerju 1 : 2. Postopek je nato podoben, kot če bi uporabili samo ricinusovo olje. Mešanje s kokosovim oljem je še posebej priporočljivo za ljudi, ki imajo težave z zelo mastno kožo. Ricinusovo olje je namreč precej gosto. Če želite, ga lahko mešate tudi z drugimi nekoliko »lažjimi« olji, na primer z olivnim ali mandljevim.

- Oglas -

Ricinusovo olje z dodatkom gela aloje vere

Je predel okoli vaših obrvi zelo občutljiv? V tem primeru vam svetujemo, da ricinusovo olje kombinirate z gelom aloje vere. Za vsako žlico ricinusovega olja uporabite dve žlici gela. Sestavini najprej dobro zmešajte. Mešanico nato na obrvi nanesite s pomočjo stare metlice za nanos maskare, ki ste jo pred tem dobro očistili. Pomagate pa si lahko tudi s palčkami za čiščenje ušes. Pustite, da mešanica učinkuje, medtem ko spite, zjutraj pa jo sperite z vodo. Če je treba, lahko uporabite tudi nežen čistilni gel. Aloje vera bo poskrbela za pomiritev razdražene kože, saj deluje protivnetno in protimikrobno. Ricinusovo olje pa zagotovi, da bodo vaše obrvi goste in zdrave.

Kombinacija ricinusovega olja in glicerina

Moč ricinusovega olja lahko še okrepi tekoči rastlinski glicerin. Sestavini mešajte v razmerju 1 : 1. Nanesite s palčko za čiščenje ušes ali očiščeno metlico stare maskare. Tudi v tem primeru je najboljši nanos pred spanjem, da ima mešanica dovolj časa za delovanje. Če boste kombinacijo glicerina in ricinusovega olja na obrvi nanesli vsak večer, boste  zagotovo že kmalu opazili, da so postale vaše obrvi mnogo lepše in gostejše.

.

NAJNOVEJŠE