fbpx
Domov Dom & energija Pazljivo pri odmetavanju snega

Pazljivo pri odmetavanju snega

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Čeprav se morda komu zdijo navodila za pravilno kidanje snega smešna, vam bo vaše telo, predvsem hrbtenica, hvaležno, če boste pri opravljanju tega zimskega opravila pomislili nanj in se tako morda izognili tudi kakšni poškodbi. Odmetavanje snega namreč nikakor ni brez pasti, saj lahko, če ga izvajamo neogreti in nepravilno, pripelje tudi do poškodb, posebej, če je sneg moker.

Odmetavanje snega

Pripravite se

Odmetavanje snega je lahko tudi odlična rekreacija, v uri čiščenja lahko porabite do 400 kalorij. Pri tem se lahko odlično razgibate in hkrati počistite površine. Že preden pričnete s tem zimskim opravilom se dobro opremite. Izberite primerno lopato, ki naj ne bo prevelika in naj bo po možnosti ergonomsko oblikovana. Oblecite topla in funkcionalna oblačila. Še posebej pomembna je obutev, ki vam mora zagotoviti, da ste na snegu stabilni, da vam ob morebitnem stiku z ledeno površino ne bo spodrsnilo in da bodo vaša stopala ostala suha. Roke zaščitite z rokavicami.

Ogrejte se

Čeprav se vam morda zelo mudi z odmetavanjem snega, se z lopato nikakor takoj ne zaletite v sveže zapadli sneg. Ključno je, da si pred odmetavanjem snega vzamete čas za ogrevanje. Poskakujte na mestu, sprehodite se po stopnicah, krožite z rokami. Če imate težave s hrbtenico ali ste srčni bolnik, če imate težave z zelo visokim krvnim tlakom ali osteoporozo, potem kidanje snega prepustite drugim.

Kako pravilno odmetavati sneg?

Nikakor snega ne odmetavajte z upognjeno hrbtenico, z leve proti desni,  saj lahko pride do hkrati do fleksije in rotacije hrbtenice, kar je nevarna kombinacija in lahko pripelje do poškodb. Sneg  zato raje potiskajte kot nosite. Če morate lopato dvigniti,  se upognite v kolenih in namesto s hrbtenico breme dvigujte z nogami. Izogibajte se metanju snega prek rame in sunkovitega zasuka v telesu, saj je to eden od najpogostejših vzrokov za poškodbe hrbtenice. Če čistite večjo površino, se med odmetavanjem večkrat ustavite. Če čutite bolečine v hrbtu, z odmetavanjem prenehajte.

- Oglas -

Najnovejše

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×