Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaPazljivo pri odmetavanju snega

Pazljivo pri odmetavanju snega

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav se morda komu zdijo navodila za pravilno kidanje snega smešna, vam bo vaše telo, predvsem hrbtenica, hvaležno, če boste pri opravljanju tega zimskega opravila pomislili nanj in se tako morda izognili tudi kakšni poškodbi. Odmetavanje snega namreč nikakor ni brez pasti, saj lahko, če ga izvajamo neogreti in nepravilno, pripelje tudi do poškodb, posebej, če je sneg moker.

- Oglas -

Odmetavanje snega

Pripravite se

Odmetavanje snega je lahko tudi odlična rekreacija, v uri čiščenja lahko porabite do 400 kalorij. Pri tem se lahko odlično razgibate in hkrati počistite površine. Že preden pričnete s tem zimskim opravilom se dobro opremite. Izberite primerno lopato, ki naj ne bo prevelika in naj bo po možnosti ergonomsko oblikovana. Oblecite topla in funkcionalna oblačila. Še posebej pomembna je obutev, ki vam mora zagotoviti, da ste na snegu stabilni, da vam ob morebitnem stiku z ledeno površino ne bo spodrsnilo in da bodo vaša stopala ostala suha. Roke zaščitite z rokavicami.

Ogrejte se

Čeprav se vam morda zelo mudi z odmetavanjem snega, se z lopato nikakor takoj ne zaletite v sveže zapadli sneg. Ključno je, da si pred odmetavanjem snega vzamete čas za ogrevanje. Poskakujte na mestu, sprehodite se po stopnicah, krožite z rokami. Če imate težave s hrbtenico ali ste srčni bolnik, če imate težave z zelo visokim krvnim tlakom ali osteoporozo, potem kidanje snega prepustite drugim.

Kako pravilno odmetavati sneg?

Nikakor snega ne odmetavajte z upognjeno hrbtenico, z leve proti desni,  saj lahko pride do hkrati do fleksije in rotacije hrbtenice, kar je nevarna kombinacija in lahko pripelje do poškodb. Sneg  zato raje potiskajte kot nosite. Če morate lopato dvigniti,  se upognite v kolenih in namesto s hrbtenico breme dvigujte z nogami. Izogibajte se metanju snega prek rame in sunkovitega zasuka v telesu, saj je to eden od najpogostejših vzrokov za poškodbe hrbtenice. Če čistite večjo površino, se med odmetavanjem večkrat ustavite. Če čutite bolečine v hrbtu, z odmetavanjem prenehajte.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×