0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaBrazgotine zaradi aken: omilite jih s pomočjo narave

Brazgotine zaradi aken: omilite jih s pomočjo narave

MORDA VAS ZANIMA

Morda ste se sicer uspešno znebili aken, vendar obstaja velika verjetnost, da se morate zdaj spopadati z brazgotinami, ki jih težko prikrivate z ličili. Brazgotine zaradi aken imajo lahko zelo negativen vpliv na vašo samozavest, vendar nikakor ni treba, da se z njimi preprosto sprijaznite. Čeprav morda nasprotujete drastičnejšim rešitvam, lahko poskusite z določenimi naravnimi možnostmi, ki so pogosto zelo učinkovite pri zmanjševanju izrazitosti brazgotin, ki so posledica aken.

- Oglas -

Brazgotine zaradi aken

Aloe vera

Zaradi protivnetnega in protimikrobnega delovanja, obenem pa pomirjajočega vpliva na kožo, je aloe vera odlična naravna izbira za vse, ki se poskušate znebiti brazgotin, ki so nastale zaradi aken. Vsaj trikrat tedensko kožo, ki ste jo predhodno očistili, nežno zmasirajte s približno 1 žlico gela aloe vere. Počakajte najmanj pol ure, nato pa obraz umijte s hladno vodo. Če želite, lahko gel aloe vere zmešate tudi z nekaj kapljicami eteričnega olja čajevca.

Jabolčni kis

V zadnjih letih je postal jabolčni kis zelo priljubljena naravna pomoč pri številnih težavah z zdravjem in videzom. Med drugim bo uspešno pomagal tudi pri zmanjševanju izrazitosti brazgotin zaradi aken. Jabolčni kis in vodo zmešajte v enakem razmerju. Očistite obraz in pripravljeno mešanico nanesite na košček bombažne vate, s katerim nežno zdrgnite kožo. Pustite učinkovati čez noč. Pomagate pa si lahko tudi z rednim uživanjem jabolčnega kisa.

- Oglas -

Kurkuma

Ena najboljših protivnetnih začimb je zagotovo kurkuma, kar je predvsem zasluga aktivne sestavine, imenovane kurkumin, ki velja tudi za odličen antioksidant. Tako je kurkuma zelo koristna tudi pri odpravljanju brazgotin. Žlico kurkume zmešajte z enako količino kokosovega olja. Nanesite na brazgotine in počakajte, da se mešanica posuši. Nato umijte obraz s hladno vodo.

Preberite tudi: Kako odpraviti akne

NAJNOVEJŠE