Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaBrazgotine zaradi aken: omilite jih s pomočjo narave

Brazgotine zaradi aken: omilite jih s pomočjo narave

MORDA VAS ZANIMA

Morda ste se sicer uspešno znebili aken, vendar obstaja velika verjetnost, da se morate zdaj spopadati z brazgotinami, ki jih težko prikrivate z ličili. Brazgotine zaradi aken imajo lahko zelo negativen vpliv na vašo samozavest, vendar nikakor ni treba, da se z njimi preprosto sprijaznite. Čeprav morda nasprotujete drastičnejšim rešitvam, lahko poskusite z določenimi naravnimi možnostmi, ki so pogosto zelo učinkovite pri zmanjševanju izrazitosti brazgotin, ki so posledica aken.

- Oglas -

Brazgotine zaradi aken

Aloe vera

Zaradi protivnetnega in protimikrobnega delovanja, obenem pa pomirjajočega vpliva na kožo, je aloe vera odlična naravna izbira za vse, ki se poskušate znebiti brazgotin, ki so nastale zaradi aken. Vsaj trikrat tedensko kožo, ki ste jo predhodno očistili, nežno zmasirajte s približno 1 žlico gela aloe vere. Počakajte najmanj pol ure, nato pa obraz umijte s hladno vodo. Če želite, lahko gel aloe vere zmešate tudi z nekaj kapljicami eteričnega olja čajevca.

Jabolčni kis

V zadnjih letih je postal jabolčni kis zelo priljubljena naravna pomoč pri številnih težavah z zdravjem in videzom. Med drugim bo uspešno pomagal tudi pri zmanjševanju izrazitosti brazgotin zaradi aken. Jabolčni kis in vodo zmešajte v enakem razmerju. Očistite obraz in pripravljeno mešanico nanesite na košček bombažne vate, s katerim nežno zdrgnite kožo. Pustite učinkovati čez noč. Pomagate pa si lahko tudi z rednim uživanjem jabolčnega kisa.

Kurkuma

Ena najboljših protivnetnih začimb je zagotovo kurkuma, kar je predvsem zasluga aktivne sestavine, imenovane kurkumin, ki velja tudi za odličen antioksidant. Tako je kurkuma zelo koristna tudi pri odpravljanju brazgotin. Žlico kurkume zmešajte z enako količino kokosovega olja. Nanesite na brazgotine in počakajte, da se mešanica posuši. Nato umijte obraz s hladno vodo.

- Oglas -

Preberite tudi: Kako odpraviti akne

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×