To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaJabolčni kis – zakaj bi ga morali uživati pred obrokom?

Jabolčni kis – zakaj bi ga morali uživati pred obrokom?

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni kis mnogi imenujejo kar univerzalno zdravilo. Pomaga vam lahko pri številnih zdravstvenih težavah, njegovo zdravilno moč pa so poznali in cenili že naši predniki. Med drugim ga lahko uporabimo za zdravljenje glivic na nohtih, za ublažitev aken in pri zniževanju previsoke ravni holesterola v krvi.

- Oglas -

Na skoraj čudežne učinke jabolčnega kisa pa prisegajo tudi mnogi zvezdniki. Po mnenju nekaterih strokovnjakov naj bi bilo idealno, če žlico ali dve jabolčnega kisa zaužijemo pred obrokom, saj nam lahko to prinese ogromno pozitivnih učinkov. Kis lahko zmešate s kozarcem vode in ga enostavno popijete. Če vam to povzroča težave, si lahko kot predjed pripravite tudi malce solate, ki jo zabelite z jabolčnim kisom.

Boljša prebava

Z zaužitjem jabolčnega kisa pred obrokom lahko naredite nekaj dobrega za prebavo. Jabolčni kis namreč prispeva k razmnoževanju koristnih bakterij v našem črevesju in tako blaži simptome različnih prebavnih težav. Uživanje jabolčnega kisa pred obroki je lahko še posebej koristno za tiste, ki imate po zaužiti hrani pogosto težave z vetrovi oziroma z napenjanjem. Zaradi encimov v jabolčnem kisu bodo omenjene težave že kmalu le še neprijeten spomin.

Zaviranje apetita

Ljudje, ki pred obrokom, predvsem pred kosilom, redno zaužijejo malce jabolčnega kisa, poročajo o tem, da je postal njihov apetit sčasoma precej manjši. S pomočjo jabolčnega kisa naj bi po obroku ostali siti dlje časa, zato se lažje uprejo tudi nezdravim vmesnim prigrizkom. Žlica jabolčnega kisa pa vam lahko pomaga tudi takrat, ko začutite nenadno željo, da bi zaužili nekaj sladkega.

Manjši porast vrednosti sladkorja v krvi

Po obrokih se raven glukoze oziroma sladkorja v krvi poviša. Porast je še posebej velik, če ste zaužili veliko hrane z visokim glikemičnim indeksom. S pomočjo jabolčnega kisa se lahko izognete prevelikemu nihanju vrednosti sladkorja v krvi, s čimer zmanjšate nevarnost za razvoj diabetesa, jabolčni kis pa je koristen tudi za diabetike, ki imajo diabetes tipa 2 (po drugi strani za ljudi z diabetesom tipa 1 jabolčni kis ni najbolj priporočljiv, saj lahko poslabša simptome gastropareze, pogoste motnje praznjenja želodca, ki se pojavlja pri tej obliki sladkorne bolezni).

Boljša absorpcija hranilnih snovi

- Oglas -

Eden glavnih ciljev prehranjevanja je, da v telo vnesemo pomembne hranilne snovi, ki so nujne za normalen potek različnih funkcij. Seveda pa ni pomembno le to, kaj jeste, ampak ima velik vpliv na vaše zdravje tudi to, kako dobro se snovi, ki jih vnesete, absorbirajo. Jabolčni kis lahko spodbudi vaše telo in izboljša absorpcijo hranil, kar je še eden od razlogov, zaradi katerih naj bi bilo jabolčni kis najbolje zaužiti tik pred obrokom.

Hitrejša razgradnja maščob

Ocetna kislina iz jabolčnega kisa lahko pomaga tudi pri hitrejši razgradnji maščob in s tem pri preprečevanju tveganja za prekomerno telesno težo, ki je povezana s številnimi zdravstvenimi tveganji. Uživanje jabolčnega kisa pred obroki je tako koristno tudi za vse, ki želite shujšati. Znanstveniki so ugotovili, da je hitrejša razgradnja maščob povezana predvsem z boljšim delovanjem določenih encimov, ki je posledica zaužitja ocetne kisline oziroma jabolčnega kisa. Še dodatna prednost pa je, da jabolčni kis znižuje raven trigliceridov v krvi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×