DomovSvetovalnicaKako se dodeljujejo nepovratna sredstva za toplotno izolacijo strehe?

Kako se dodeljujejo nepovratna sredstva za toplotno izolacijo strehe?

- Oglas -

Vesela bom konkretnega nasveta. Zanima me, po kakšnih kriterijih se dodeljujejo nepovratna sredstva, ki so na voljo v Sloveniji (denimo nepovratna sredstva Eko sklada)? Kakšne pogoje moram izpolnjevati in ali obstaja kakšno jamstvo, da bom sredstva, ki so na voljo, tudi prejela? Konkretno me zanima za toplotno izolacijo strehe v našem bloku.

ODGOVARJA: mag. Boštjan J. Turk, pravnik

Če se osredotočiva le na vloge, ki prispejo na Eko Sklad, se te pregledujejo po vrstnem redu glede na datum prispetja. Koliko prej torej vlogo oddate, toliko prej se bo tudi obravnavala, zato priporočam, da poskušate biti tudi sicer kar se le da ažurno seznanjeni z javnimi pozivi, ki so na voljo. Prav zdaj je denimo odprt razpis za dodelitev nepovratnih sredstev za energijsko prenovo večstanovanjskih stavb.

Če je vaša vloga pravočasna in če obenem izpolnjujete vse pogoje za dodelitev nepovratnih sredstev (ti so večinoma nanašajo na pravni status nepremičnine, na dokaze o načrtovani investiciji, na vašo soudeležbo pri financiranju investicije ipd.), boste s strani ustreznega organa kmalu prejeli odločbo o dodelitvi sredstev in tudi pogodbo, v kateri bodo urejene vse pomembne vsebine glede vaših pravic in obveznosti v zvezi z dodeljenimi sredstvi. Če vaša vloga ne bo popolna, vas bo ustrezen organ pravočasno pozval k dopolnitvi.

Organu, ki vam je odobril nepovratna sredstva, boste morali po zaključku naložbe poslati tudi ustrezno dokumentacijo o zaključku. Če se osredotočiva le na Eko sklad, boste sredstva prejeli v roku 60 dni po izdani odločbi o dodelitvi teh sredstev.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×