Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Dom & energijaOdženite mravlje z limonino lupinico in kisom

Odženite mravlje z limonino lupinico in kisom

MORDA VAS ZANIMA

V toplejših mesecih mravlje pogosto zaidejo v naše kuhinje in napadejo zaloge hrane. Še posebej pri srcu so jim sladka živila. Vendar pa lahko mravlje iz svojega doma preženete povsem naravno, brez uporabe nevarnih kemikalij. Pršila za zaščito pred mravljami pogosto vsebujejo zdravju škodljive snovi, poleg tega pa niso najbolj humana rešitev. Verjetno mravelj ne želite ubiti, ampak jih zgolj odvrniti od svoje kuhinje. Pri tem vam je lahko v veliko pomoč limonina lupinica, predvsem v kombinaciji s kisom.

- Oglas -

Osnovni ukrepi za preprečevanje invazije mravelj v kuhinji

Preden se lotimo postopka uporabe limonine lupinice za zaščito pred mravljami, naj omenimo nekaj še bolj osnovnih ukrepov. Zelo pomembno je, da poskrbite, da je vaša kuhinja ves čas čista, kar velja tudi za pulte. Obenem pa vam svetujemo, da živila shranjujete v nepredušno zaprtih posodicah. Ko jih kupite, torej čim prej zamenjajte njihovo originalno embalažo. To močno zmanjša nevarnost za vdor mravelj, vendar se lahko kljub pazljivosti zgodi, da najdejo pot v vaš dom. Včasih je dovolj že nekaj drobtinic ali polita pijača. Za dodatno zaščito se je tako smiselno po pomoč zateči k limoni, učinkoviti pa so lahko tudi olupki nekaterih drugih citrusov, na primer grenivk ali pomaranč. V njih namreč najdemo posebna olja, ki jim mravlje niso najbolj naklonjene.

Kako uporabiti limonino lupinico za zaščito pred mravljami?

Včasih pomaga že to, da limonino lupinico namestite na različna mesta v kuhinji, še posebej tam, kjer običajno naletite na mravlje. Pomagate pa si lahko tudi tako, da limonino lupinico oziroma olupke stresete v lonec, nato pa jih prekrijete s kisom. Mešanico segrejte, vendar ne sme zavreti. Počakajte vsaj nekaj ur, najbolje pa čez noč. Nato mešanico precedite in prelijte tekočino v stekleničko za razpršilnikom. Popršite po poti, po kateri pridejo mravlje v vaš dom. Pozorni bodite tudi na vse manjše odprtine oziroma luknjice, skozi katere se mravlje zlahka splazijo. Vonj jih bo zmedel, zato se bodo zagotovo zelo hitro obrnile.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×