0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZ limonino lupino nad bolečine v križu

Z limonino lupino nad bolečine v križu

MORDA VAS ZANIMA

Glavni krivci, ki so odgovorni za bolečine v križu in sklepih, so nekatera obolenja kot so denimo artritis, osteoporoza, ipd. Raznorazne poškodbe, neprimeren življenjski ritem in podobne okoliščine pa prav tako pomembno vplivajo na »razvoj« tovrstnih obolenj.

- Oglas -

Na srečo danes poznamo mnogo domačih pripravkov s katerimi si lahko lajšamo omenjene bolečine. Eden izmed tovrstnih naravnih pomočnikov za bolečine v križu je tudi limona.

limonina lupina bolečine v križu

Zakaj ravno limona?

Najpomembnejša funkcija sklepov je, da povezujejo kosti v telesu kar omogoča premikanje naših okončin in drugih delov telesa. Za to, da omenjeno premikanje poteka čim bolj »gladko«skrbi hrustanec, ta pa se iz različnih razlogov lahko obrabi in tako posledično povzroča drgnjenje sklepov, ki ga občutimo kot bolečino. V limoni pa se nahaja vitamin C, ki je zelo pomemben za ustvarjanje pomembnih beljakovin v našem telesu, te pa tvorijo kite, vezi ter tkiva. Tako vitamin C pomaga obnavljati obrabljene snovi v telesu poleg tega pa vpliva tudi na celjenje ran ter na vzdrževanje hrustanca, kosti in zob. Limonina lupina je tudi bogat vir kalcija, ki je ključnega pomena za zdravo okostje.

- Oglas -

Za pripravo domačega limoninega zdravila potrebujete:

  • 4 limone,
  • olivno olje,
  • posodico,
  • gazo,
  • plastično vrečko,
  • volneno odejico.

 

Priprava in uporaba:

Limonino lupino postavite v steklen kozarec ter ga do vrha napolnite z olivnim oljem. Kozarec dobro zaprite ter ga pustite počivati dva tedna. Po dveh tednih lahko pripravljeno tekočino uporabite za nego bolečih sklepov in križa. Nekaj olja kanite na gazo ter jo položite na obolelo mesto. Prekrijte jo s plastično vrečko ter to ovijte še z volneno odejico. Pustite, da pripravek deluje nekaj ur nato pa ga odstranite ter mesto nežno sperite z mlačno vodo.
Preverite tudi, kako naredite pripravek iz limone, ki znižuje raven holesterola. Kliknite tukaj >>

.

NAJNOVEJŠE