DomovZdravje & prehranaDomači bonboni proti kašlju z medom, limono in ingverjem

Domači bonboni proti kašlju z medom, limono in ingverjem

Domači bonboni proti kašlju in bolečem grlu so preprosti za izdelavo. Če vas zaradi suhega zraka ali prehlada muči kašelj, si lahko pomagate z doma pripravljenimi bonboni, ki vam bodo pomagali ublažiti nadležen kašelj.

- Oglas -

Kašelj je pogost spremljevalec prehladov in gripe, ki lahko postane zelo nadležen. Namesto, da takoj posežete po tabletah, poskusite najprej z naravnimi pripravki? Domači bonboni proti kašlju z medom, limono in ingverjem so preprosti za pripravo, naravni in okusni.

Zakaj izbrati domače bonbone proti kašlju?

Naravna rešitev za vaše zdravje
Domači bonboni vsebujejo samo naravne sestavine, brez umetnih dodatkov ali konzervansov. To pomeni, da lahko brez skrbi ponudite te bonbone tudi otrokom.

Učinkovite sestavine
Med pomirja grlo, limona je bogata z vitaminom C, ki krepi imunski sistem, ingver pa ima protivnetne in protibakterijske lastnosti.

- Oglas -

Priročnost
Bonbone lahko vzamete s seboj v službo, šolo ali na potovanje, kar omogoča hitro olajšanje simptomov kjerkoli in kadarkoli.

Sestavine in njihove koristi

Med
Med je naravni antiseptik, ki deluje pomirjujoče na razdraženo grlo. Poleg tega vsebuje antioksidante, ki pomagajo telesu v boju proti okužbam.

Limona
Limona je odličen vir vitamina C, ki podpira imunski sistem in pomaga pri regeneraciji telesa med boleznijo.

Ingver
Ingver lajša kašelj, zmanjšuje vnetja in pomaga pri odpiranju dihalnih poti. Njegova toplota prinaša olajšanje za grlo in prsi.

- Oglas -

Kako pripraviti domače bonbone proti kašlju?

Sestavine:

  • pol skodelice medu in vode
  • 2 žlici stisnjenega limoninega soka
  • 1 čajna žlička nastrganega ingverja
  • (lahko dodate tudi skodelico sladkorja)

Postopek:

Na vročo kuhalno ploščo postavite ponev, v katero ste dali med, limonin sok in ingver. Mešajte ves čas dokler ne zavre. Ko se bo zmes pričela peniti, jo odstranite iz štedilnika in še vedno mešajte dokler se pena ne poleže. Postopek ponovite še enkrat. Pustite vreti petnajst minut, vmes pa večkrat premešajte. Potem le še razporedite maso na peki papir in pustite, da se ohladi (ne v hladilniku) dokler se kroglice ne strdijo. Maso razporedite previdno, da se bonboni ne bodo sprijeli med seboj.

Kdaj in kako uporabljati bonbone?

Domači bonboni so idealni za pomiritev suhega ali dražečega kašlja. Vzemite jih, ko občutite potrebo po olajšanju ali ko začutite, da je vaše grlo razdraženo. Priporoča se zaužitje enega bonbona na vsaki dve do tri ure.

Naredite pa si lahko tudi domače karamelne lizike.

Anja Kralj
Anja Kralj
Anja Kralj je novinarka, ki piše in spremlja zanimive tematike s področja zdravja in ekologije ter pokriva aktualne dogodke doma in po svetu. Najrajši se loti interjujev in resničnih zgodb z zanimivimi znanimi in manj znanimi osebami.

NAJNOVEJŠE