Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaPri bolečem grlu pomagajo domače karamelne lizike

Pri bolečem grlu pomagajo domače karamelne lizike

MORDA VAS ZANIMA

V zimskih mesecih pogoste prehlade, gripe in podobne bolezni rado spremlja neprijetno boleče grlo. Odličen domač blažilec tega simptoma so karamelne lizike, ki so jih poznali že v kuhinjah naših babic. So zelo okusne, njihova priprava pa je zelo preprosta.

- Oglas -

Karamelne lizike lahko pripravimo le iz nekaj žlic rjavega trsnega sladkorja. Sladkor vsujemo v posodo in ga med stalnim mešanjem počasi segrevamo, da se utekočini. Ko dobi lepo rjavo barvo, posodo odstavimo z ognja, stopljeni sladkor pa vlivamo na papir za peko v obliki majhnih krogcev. V krogce takoj položimo lesene palčke in počakamo, da se ohladijo. Okusne karamelne lizike so pripravljene!

Lizike lahko popestrimo s številnimi dodatki. Sladkorju v posodi lahko denimo dodamo cimet, kurkumo in nariban ingver. Na peki papir lahko razporedimo posušena zelišča, denimo meliso, nato pa nanje vlijemo karameliziran sladkor. Lizike lahko, medtem ko se hladijo, pokapamo tudi z limoninim sokom.

Če pri roki nimamo lesenih palčk, lahko naredimo karamelne bonone. Postopek njihove priprave je isti, le brez lesenih palčk.

Čeprav je recept za pripravo lizik preprost, je pri delu z vročim sladkorjem potrebno biti pozoren. Če se nam zgodi, da se pri vlivanju na peki papir opečemo, sladkor hitro izperemo, nato pa se natremo s kokosovo maščobo. Pomaga tudi nanos naravnega eteričnega olja sivke, ki opečenemu mestu ponudi takojšnje olajšanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×