Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaPri bolečem grlu pomagajo domače karamelne lizike

Pri bolečem grlu pomagajo domače karamelne lizike

MORDA VAS ZANIMA

V zimskih mesecih pogoste prehlade, gripe in podobne bolezni rado spremlja neprijetno boleče grlo. Odličen domač blažilec tega simptoma so karamelne lizike, ki so jih poznali že v kuhinjah naših babic. So zelo okusne, njihova priprava pa je zelo preprosta.

- Oglas -

karamelne lizike bomboni

Karamelne lizike lahko pripravimo le iz nekaj žlic rjavega trsnega sladkorja. Sladkor vsujemo v posodo in ga med stalnim mešanjem počasi segrevamo, da se utekočini. Ko dobi lepo rjavo barvo, posodo odstavimo z ognja, stopljeni sladkor pa vlivamo na papir za peko v obliki majhnih krogcev. V krogce takoj položimo lesene palčke in počakamo, da se ohladijo. Okusne karamelne lizike so pripravljene!

Lizike lahko popestrimo s številnimi dodatki. Sladkorju v posodi lahko denimo dodamo cimet, kurkumo in nariban ingver. Na peki papir lahko razporedimo posušena zelišča, denimo meliso, nato pa nanje vlijemo karameliziran sladkor. Lizike lahko, medtem ko se hladijo, pokapamo tudi z limoninim sokom.

Če pri roki nimamo lesenih palčk, lahko naredimo karamelne bonone. Postopek njihove priprave je isti, le brez lesenih palčk.

- Oglas -

Čeprav je recept za pripravo lizik preprost, je pri delu z vročim sladkorjem potrebno biti pozoren. Če se nam zgodi, da se pri vlivanju na peki papir opečemo, sladkor hitro izperemo, nato pa se natremo s kokosovo maščobo. Pomaga tudi nanos naravnega eteričnega olja sivke, ki opečenemu mestu ponudi takojšnje olajšanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×