Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Zdravje & prehranaLahko jagode zmanjšajo tveganje za raka dojk?

Lahko jagode zmanjšajo tveganje za raka dojk?

MORDA VAS ZANIMA

Približuje se sezona jagod, ki jih mnogi ljudje navajajo kot svoje najljubše sadje. Jagode so nedvomno okusne, naše brbončice pa vznemirjajo že s svojo privlačno zunanjostjo. Vendar pa obstajajo tudi mnogi drugi razlogi, zaradi katerih je uživanje jagod zelo priporočljivo.

- Oglas -

Govorimo seveda o potencialnih zdravstvenih koristih, ki jih imajo lahko jagode. Ena izmed njih naj bi bila tudi ta, da lahko zmanjšajo nevarnost za raka dojk, obenem pa lahko tudi upočasnijo razrast rakavih celic, kot nakazujejo izsledki pred nedavnim izvedene študije.

Jagode zelo učinkovite tudi v primeru agresivnih rakavih celic

Raziskovalci z italijanske univerze so objavili ključne ugotovitve eksperimenta, v okviru katerega so preučevali vpliv jagode na rakave celice. V ospredju je bilo predvsem preučevanje povezave med uživanjem jagod in rakom dojk. Po petih tednih povečanega uživanja jagod naj bi se širjenje raka dojk upočasnilo, opazili pa so tudi, da lahko jagode pozitivno vplivajo na zmanjševanje velikosti tumorjev, kot je izpostavil dr. Maurizio Battino, eden izmed članov ekipe znanstvenikov. Izsledki so še posebej razveseljujoči, ker so bile pri raziskavi uporabljene zelo agresivne rakave celice.

Prehrana izjemno pomembna za preprečevanje in upočasnitev bolezni

Že v preteklosti so bile izvedene raziskave, katerih rezultati so pokazali, da ima lahko zaužitje približno 15 jagod dnevno pozitiven vpliv na naše arterije, saj znižuje raven škodljivega holesterola. Jagode so tako zelo koristne za preprečevanje srčno-žilnih obolenj, zdaj pa kaže, da gre tudi za eno zelo pomembnih živil v boju proti raku, še posebej proti raku dojk. Blagodejni učinki jagod naj bi bili povezani predvsem s fenolnimi spojinami, ki jih najdemo v jagodah v večjih količinah. Omenjene spojine namreč veljajo za močne antioksidante.

- Oglas -

Posledica uživanja jagod naj bi bila med drugim tudi oslabljena funkcija številnih genov, ki vplivajo na nove metastaze, po drugi strani pa je postal HTATIP2, gen, ki naj bi zaviral širjenje raka na dojkah, bolj aktiven. Dr. Battino je ob tem še povedal, da je večina bolezni, med drugim tudi rak, posledica kompleksnih interakcij med celičnimi in molekularnimi sistemi, zato lahko na napredovanje bolezni vpliva ogromno dejavnikov. Posebej pri raku se pogosto izkaže, da je hrana, ki jo uživamo vsakodnevno, izjemno pomembna, kot preventiva in kot nekaj, s čimer lahko pripomoremo k uspešnosti zdravljenja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×