RubrikeZanimivostiGorka Berden: Kapitalizem nas je grdo razvadil

Gorka Berden: Kapitalizem nas je grdo razvadil

MORDA VAS ZANIMA

Gorka Berden, ki je igro študirala v Parizu, vam je najbrž poznana kot Miša iz serije Da dragi! Da, draga! Pravi, da se, odkar se je vrnila v Slovenijo, počuti kot v malem kokonu, v katerem sicer lepo živimo, smo pa premalokrat presenečeni. Zelo dobro zna prisluhniti sebi in svojemu telesu, veliko pa razmišlja tudi o tem, kako poskrbeti za naš planet.

- Oglas -

gorka berden

Trenutno vas lahko vidimo v humoristični seriji Da dragi! Da draga! v vlogi Miše. Kako se znajdete na televiziji?

Primarno imam rada gledališče in vloga Miše je moja prva vloga na televiziji. To je čisto drug pristop, ki ga prej še nisem poznala in kjer se vse odvija zelo hitro. Gledališče pa mi je všeč, ker se kreativen proces dogaja pri nastajanju predstave in nadaljuje z občinstvom – vsak večer prinese nekaj novega. Je proces konstantnih malih metamorfoz. Moram pa priznati, da čeprav sem se na začetku bala ne samo televizije, komercialne televizije, ampak tudi klišejske komedije, tega bolj lahkotnega pristopa, je to še ena nova izkušnja, za katero sem hvaležna. 

Na naše zdravje vplivajo tudi medčloveški odnosi, za katere se zdi, da so vedno bolj površinski …

- Oglas -

Površinski odnosi so zame del vsakdana, ker žal večinoma tako zdaj svet deluje. Živimo v svetu, v katerem gre vse hitreje in imamo čedalje manj časa – ljudi se spoznava na hitro, hitro se povežeš, ampak samo površinsko, greš in se ne poznaš več. Ampak to je moj delovni svet, kar pa zadeva moje zasebno življenje, pa imam nekaj ljudi, s katerimi imam resnične pristne globoke odnose, s katerimi se pogovarjamo, kar mi je res pomembno. Ko opravim z vsakdanjim življenjem, rečem »v redu, to je to« in se posvetim tistim, ki res štejejo …

Intervju si lahko preberete v poletni številki revije Bodi eko tukaj >>

NAJNOVEJŠE