Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiGorka Berden: Kapitalizem nas je grdo razvadil

Gorka Berden: Kapitalizem nas je grdo razvadil

MORDA VAS ZANIMA

Gorka Berden, ki je igro študirala v Parizu, vam je najbrž poznana kot Miša iz serije Da dragi! Da, draga! Pravi, da se, odkar se je vrnila v Slovenijo, počuti kot v malem kokonu, v katerem sicer lepo živimo, smo pa premalokrat presenečeni. Zelo dobro zna prisluhniti sebi in svojemu telesu, veliko pa razmišlja tudi o tem, kako poskrbeti za naš planet.

- Oglas -

gorka berden

Trenutno vas lahko vidimo v humoristični seriji Da dragi! Da draga! v vlogi Miše. Kako se znajdete na televiziji?

Primarno imam rada gledališče in vloga Miše je moja prva vloga na televiziji. To je čisto drug pristop, ki ga prej še nisem poznala in kjer se vse odvija zelo hitro. Gledališče pa mi je všeč, ker se kreativen proces dogaja pri nastajanju predstave in nadaljuje z občinstvom – vsak večer prinese nekaj novega. Je proces konstantnih malih metamorfoz. Moram pa priznati, da čeprav sem se na začetku bala ne samo televizije, komercialne televizije, ampak tudi klišejske komedije, tega bolj lahkotnega pristopa, je to še ena nova izkušnja, za katero sem hvaležna. 

Na naše zdravje vplivajo tudi medčloveški odnosi, za katere se zdi, da so vedno bolj površinski …

- Oglas -

Površinski odnosi so zame del vsakdana, ker žal večinoma tako zdaj svet deluje. Živimo v svetu, v katerem gre vse hitreje in imamo čedalje manj časa – ljudi se spoznava na hitro, hitro se povežeš, ampak samo površinsko, greš in se ne poznaš več. Ampak to je moj delovni svet, kar pa zadeva moje zasebno življenje, pa imam nekaj ljudi, s katerimi imam resnične pristne globoke odnose, s katerimi se pogovarjamo, kar mi je res pomembno. Ko opravim z vsakdanjim življenjem, rečem »v redu, to je to« in se posvetim tistim, ki res štejejo …

Intervju si lahko preberete v poletni številki revije Bodi eko tukaj >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×