Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaGhee - prečiščeno maslo: Naredite si zdravo maslo

Ghee – prečiščeno maslo: Naredite si zdravo maslo

MORDA VAS ZANIMA

Po Ayurvedski medicini Ghee velja za skorajda čudežno zdravilo za različne težave. Razplamti prebavni ogenj in tako pospešuje prebavo, čisti organizem, podmazuje sklepe, odpravlja slabi holesterol … Za pripravo te zlate dobrote uporabimo najboljše ekološko maslo. Ker ima zelo dolg rok trajanja, ga naenkrat pripravimo večjo količino, vsaj iz pol kilograma masla.

Ghee
Pripravljeno prečiščeno maslo ghee.
Ghee
1. Maslo narežemo na kocke in ga stresemo v posodo z debelim dnom.
Ghee
2. Postavimo na ogenj in počasi stopimo, nato zmanjšamo jakost plamena na minimum in nadaljujemo s kuhanjem.
Ghee
3. Na površini se naberejo pene, ki jih z žlico odstranimo.
Ghee
4. Ko Ghee postane popolnoma prozoren, tako da vidimo dno posode in se obarva zlato, zaključimo s kuhanjem.
Ghee
5. Skozi tenko krpico precedimo Ghee v kozarec, v katerem ga bomo hranili.
- Oglas -

Pomembno: posoda, kozarec in žlica, s katero mešamo Ghee morajo biti popolnoma suhe. Že kapljica vode bi nam namreč pokvarila naš pridelek.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×