Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Ekologija & okoljeEU proti, ZDA pa še vedno podpira potencialno nevarno prehrano

EU proti, ZDA pa še vedno podpira potencialno nevarno prehrano

MORDA VAS ZANIMA

Nekatere vrste hrane so v EU prepovedali, vendar pa jo še vedno najdemo v ZDA, ki jo še naprej promovirajo in distribuirajo, poraja se tudi vrsta vprašanj in kiritk o vseh teh nevarnih snoveh, dejstvo pa je, da to niso naravni ali ekološko prijazni produkti.

- Oglas -

Gensko spremenjena hrana (GSO)

Problem z gensko spremenjeno hrano je ta, da za enkrat enostavno še ni dovolj raziskav in izsledkov na tem področju, da bi lahko bili prepričani v njeno varno uporabo, ali uporabo nasploh.

Pesticidi

EU je že pred časom rekla odločen ne nevarnim pesticidom. Tako so prepovedali kar 22 pesticidov, vendar pa nekateri kritiki trdijo, da lahko to povzroči vzpon malarije, zato je to dvorezni nož, saj so pesticidi po drugi strani prav tako izredno nevarni za zdravje človeka.

Hormon za rast

Rastni hormon dajejo govedu in ni dovoljen v Evropi. V ZDA se državljani že borijo za to, da bi se takšno meso ustrezno označilo, da bi lahko kupci imeli pravico svobodne odločitve.

Kloriran piščanec

- Oglas -

Evropska unija je strogo proti piščancem, ki so bili oprani v klorirani vodi, s čimer omejuje uvoz iz ZDA. Nekateri kritikitrdijo, da bi uživanje takšnega piščanca lahko (na mentalnem nivoju) spremenilo državljana EU v morskega prašička. Seveda so takšne trditve rahlo drastične, vendar pa je vsekakor bolje da uživamo čim manj kemikalij.

Kemikalije, ki imajo stik s hrano

Ftalati in bisfenoli v plastilki nimajo kaj početi v našem vsakdanjiku. Vendar pa jih velikokrat najdemo v plastičnih embalažah. Še manj pa v embalaži, ki je v stiku s hrano, saj se lahko kemikalije prenesejo na hrano.

Stevia – naravno sladilo

Stevia bi naj po nekaterih raziskavah med drugim povzročala probleme glede plodnosti. Vendar pa ima tudi nekaj dobrih lastnosti, zato se na Ameriškem trgu krešejo polemike glede tega aditiva.

Barvila

Sintetična barvila za hrano so v EU bila prepovedana, saj so nekatera barvila povezana s hiperaktivnostjo. Med ta barvila sodijo naslednja: Rdeče 40, rumeno 5, rumeno 6, modro 1, zeleno 3, oranžno B ter rdeče 3.

Prejšnji članekEkologija in vojne
Naslednji članekOdkrili novo vrsto črva

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×