Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Dom & energijaKoliko strupenih ftalatov ste nevede zaužili danes?

Koliko strupenih ftalatov ste nevede zaužili danes?

MORDA VAS ZANIMA

Ftalati spadajo v tretjo skupino škodljivih kemikalij. To je skupina kemikalij, ki ima podobno strukturo kot veliko mehčalcev v plastiki (npr. PVC).

- Oglas -

V kemičnem smislu te kemikalije niso popolnoma spojene s plastiko, kar pomeni, da se lahko ‘selijo’ iz enega materiala na ali v drugega (npr. iz določenega plastičnega proizvoda v zemljo). Večina ftalatov je strupenih za živali ter ljudi, če ti preidejo v metabolizem, saj se sčasoma v telesu razgradijo.

Ali so ftalati nujni za elektroniko?
Odgovor je seveda ne. Največ se jih uporablja za PVC plastiko, kar pomeni, da če bodo proizvajalci ukinili PVC, potem bodo posledično ukinili tudi ftalate.
Ftalati pa niso nevarni le, če jih po pomoti zaužijete, ampak so nevarni tudi na druge načine. Flatalom in PVC plastiki smo velikokrat izpostavljeni v našem domu, službi, avtomobilu, … Glede na to, da ftalati prehajajo iz enega materiala v drugega, pomeni, da če smo dalj časa zaprti v prostoru, kjer je veliko PVC plastike, potem je možno, da ‘zaužijemo’ ftalate tudi z dihanjem. Še posebej, če je prostor topel, oziroma če je PVC plastika izpostavljena toploti.

Verjetno v vsakem domu najdemo proizvod, ki vsebuje veliko število ftalatov. Prepogosta uporaba proizvoda, ki vsebuje ftalate seveda lahko škodi našemu zdravju ter okolju na splošno. Pa ni važno, ali se vam zdi, da je bila izpostavljenost ftalatom manjha, saj ima lahko na daljše časovno obdobje ta izpostavljenost posledice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×