fbpx
Domov Ekologija & okolje Odkrili novo vrsto črva

Odkrili novo vrsto črva

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Pod morsko gladino obstaja čisto drugačen svet, kot pa nad njo. V morju prebiva ogromno živali in organizmov, katerih sploh še nismo odkrili.

Pred nedavnim so tako zopet odkrili novo vrsto teh neznanih živali. Peščeno morsko dno Švedske in Velikega koralnega grebena je dom črvu, ki sodi v skupino kolobarnikov imenovano Clitellata.


Tega črva so znanstveniki poimenovali Grania, v dolžino pa meri le dva cenitmetra. Trenutno pa znanstveniki delajo na tem, da bi ugotovili koliko različnih vrst črva Grania obstaja in kakšen vpliv imajo na druge morske organizme ter kakšna je povezava z njimi. Do sedaj so znanstveniki že našli zelen primerek podobnega črva, za katerega ne znajo pojasniti zakaj je zelene barve, saj so črvi te družine ponavadi beli.

Raziskave na tem področju pa so pred nedavnim pokazale tudi, da so črvi, ki so si po videzu dokaj podobni, po navadi iz druge družine. Tisti, ki pa izgledajo drugače, pa imajo v veliko primerih skupen izvor.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×