Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeOdkrili novo vrsto črva

Odkrili novo vrsto črva

MORDA VAS ZANIMA

Pod morsko gladino obstaja čisto drugačen svet, kot pa nad njo. V morju prebiva ogromno živali in organizmov, katerih sploh še nismo odkrili.

- Oglas -

Pred nedavnim so tako zopet odkrili novo vrsto teh neznanih živali. Peščeno morsko dno Švedske in Velikega koralnega grebena je dom črvu, ki sodi v skupino kolobarnikov imenovano Clitellata.


Tega črva so znanstveniki poimenovali Grania, v dolžino pa meri le dva cenitmetra. Trenutno pa znanstveniki delajo na tem, da bi ugotovili koliko različnih vrst črva Grania obstaja in kakšen vpliv imajo na druge morske organizme ter kakšna je povezava z njimi. Do sedaj so znanstveniki že našli zelen primerek podobnega črva, za katerega ne znajo pojasniti zakaj je zelene barve, saj so črvi te družine ponavadi beli.

Raziskave na tem področju pa so pred nedavnim pokazale tudi, da so črvi, ki so si po videzu dokaj podobni, po navadi iz druge družine. Tisti, ki pa izgledajo drugače, pa imajo v veliko primerih skupen izvor.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×