Ekologija & okoljeOdkrili novo vrsto črva

Odkrili novo vrsto črva

MORDA VAS ZANIMA

Pod morsko gladino obstaja čisto drugačen svet, kot pa nad njo. V morju prebiva ogromno živali in organizmov, katerih sploh še nismo odkrili.

- Oglas -

Pred nedavnim so tako zopet odkrili novo vrsto teh neznanih živali. Peščeno morsko dno Švedske in Velikega koralnega grebena je dom črvu, ki sodi v skupino kolobarnikov imenovano Clitellata.


Tega črva so znanstveniki poimenovali Grania, v dolžino pa meri le dva cenitmetra. Trenutno pa znanstveniki delajo na tem, da bi ugotovili koliko različnih vrst črva Grania obstaja in kakšen vpliv imajo na druge morske organizme ter kakšna je povezava z njimi. Do sedaj so znanstveniki že našli zelen primerek podobnega črva, za katerega ne znajo pojasniti zakaj je zelene barve, saj so črvi te družine ponavadi beli.

Raziskave na tem področju pa so pred nedavnim pokazale tudi, da so črvi, ki so si po videzu dokaj podobni, po navadi iz druge družine. Tisti, ki pa izgledajo drugače, pa imajo v veliko primerih skupen izvor.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×