Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaNaredite si svojo ustno vodico

Naredite si svojo ustno vodico

MORDA VAS ZANIMA

Ustne vodice veliko ljudi ne jemlje dovolj resno, čeprav bi jo morali, saj je eden izmed pomembnih delov ustne higiene. Problem glede komercialnih ustnih vodic pa je tudi v tem, da te vsebujejo ogromno stvari, ki so potencialno lahko nevarne za vaše zdravje.

- Oglas -


Prav tako pa so ustne vodice lahko tudi nevarne okolju, če ne že zaradi tega kar je v njih, pa je sama embalaža škodljiva okolju. Zakaj si torej ne bi sami izdelali ustne vodice in tako poleg ustne higiene poskrbeli tudi za okolje. Sama izdelava je namreč dokaj lahka ter okolju prijazna.

Sestavine:

  • 12 žlic vode
  • 4 žlice vodke
  • 4 čajne žličke tekočega glicerina
  • 1 čajna žlička gela alore vera
  • 10 do 15 kapljic olja zelene mete
  1. Zavrite vodo ter vodko v isti posodi in dodajte glicerin ter gel aloe vere.
  2. Mešanico odmaknite z ognja in pustite, da se ohladi
  3. Dodajte olje zelene mete in dodobra premešajte. Nastalo ustno vodico nato prelijte v steklenico in jo dodobra zatesnite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×