0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeKitajska z novimi hitrimi vlaki tudi v Evropo

Kitajska z novimi hitrimi vlaki tudi v Evropo

MORDA VAS ZANIMA

Hitri vlaki, ki prihajajo s Kitajske so verjetno nekaj, k čemur stremi skoraj vsaka država, ki vlaga v železnice. Vendar pa se Kitajci ne nameravajo ustaviti le pri najhitrejšem vlaku na svetu.

- Oglas -

Trenutno načrtujejo projekt, pri katerem nameravajo povezati njihove železnice s 17 drugmi državami v Aziji ter Vzhodni Evropi.


Ta masiven projekt naj bi končali v roku 10 let, sistem pa bi naj vključeval tudi tri večje linije, ki bi povezovale kontinente pri največji hitrosti 322 kilometrov na uro. Ena izmed teh linij bo povezovala London z Pekingom. Tako bodo potniki to relacijo prepotovali v slabih dveh dneh. Druga linija bo povezovala Vietnam, Tajsko, Burmo ter Malezijo. Tretja pa bo speljana od Nemčije pa do Rusije skozi Sibirijo in nazaj do Kitajske.

S tem projektom bodo v zmanjšali število letov, ki so veliko bolj potrošni ter dragi, kot pa potovanje z vlakom, zato ideja s tega vidika odlična, prav tako pa bo pripomogla pri zmanjševanju emisij. Financiranje in načrtovanje projekta bo prevzela Kitajska, vendar bodo dobili sredstva tudi od vseh sedemnajstih držav.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×