DomovEkologija & okoljeKitajska z novimi hitrimi vlaki tudi v Evropo

Kitajska z novimi hitrimi vlaki tudi v Evropo

Hitri vlaki, ki prihajajo s Kitajske so verjetno nekaj, k čemur stremi skoraj vsaka država, ki vlaga v železnice. Vendar pa se Kitajci ne nameravajo ustaviti le pri najhitrejšem vlaku na svetu.

- Oglas -

Trenutno načrtujejo projekt, pri katerem nameravajo povezati njihove železnice s 17 drugmi državami v Aziji ter Vzhodni Evropi.


Ta masiven projekt naj bi končali v roku 10 let, sistem pa bi naj vključeval tudi tri večje linije, ki bi povezovale kontinente pri največji hitrosti 322 kilometrov na uro. Ena izmed teh linij bo povezovala London z Pekingom. Tako bodo potniki to relacijo prepotovali v slabih dveh dneh. Druga linija bo povezovala Vietnam, Tajsko, Burmo ter Malezijo. Tretja pa bo speljana od Nemčije pa do Rusije skozi Sibirijo in nazaj do Kitajske.

S tem projektom bodo v zmanjšali število letov, ki so veliko bolj potrošni ter dragi, kot pa potovanje z vlakom, zato ideja s tega vidika odlična, prav tako pa bo pripomogla pri zmanjševanju emisij. Financiranje in načrtovanje projekta bo prevzela Kitajska, vendar bodo dobili sredstva tudi od vseh sedemnajstih držav.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×