Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeKitajska z novimi hitrimi vlaki tudi v Evropo

Kitajska z novimi hitrimi vlaki tudi v Evropo

MORDA VAS ZANIMA

Hitri vlaki, ki prihajajo s Kitajske so verjetno nekaj, k čemur stremi skoraj vsaka država, ki vlaga v železnice. Vendar pa se Kitajci ne nameravajo ustaviti le pri najhitrejšem vlaku na svetu.

- Oglas -

Trenutno načrtujejo projekt, pri katerem nameravajo povezati njihove železnice s 17 drugmi državami v Aziji ter Vzhodni Evropi.


Ta masiven projekt naj bi končali v roku 10 let, sistem pa bi naj vključeval tudi tri večje linije, ki bi povezovale kontinente pri največji hitrosti 322 kilometrov na uro. Ena izmed teh linij bo povezovala London z Pekingom. Tako bodo potniki to relacijo prepotovali v slabih dveh dneh. Druga linija bo povezovala Vietnam, Tajsko, Burmo ter Malezijo. Tretja pa bo speljana od Nemčije pa do Rusije skozi Sibirijo in nazaj do Kitajske.

S tem projektom bodo v zmanjšali število letov, ki so veliko bolj potrošni ter dragi, kot pa potovanje z vlakom, zato ideja s tega vidika odlična, prav tako pa bo pripomogla pri zmanjševanju emisij. Financiranje in načrtovanje projekta bo prevzela Kitajska, vendar bodo dobili sredstva tudi od vseh sedemnajstih držav.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×